Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro Pagalbos socialinės rizikos šeimoms skyriaus vedėja Jurgita Krukauskienė ir Labdaros paramos fondo „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“ direktorius Algimantas Patackas. Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro Pagalbos socialinės rizikos šeimoms skyriaus vedėja Jurgita Krukauskienė ir Labdaros paramos fondo „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“ direktorius Algimantas Patackas.

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro Pagalbos socialinės rizikos šeimoms skyriaus darbuotojai globoja per 150 šeimų. Šiais metais užsimezgė bendradarbiavimo ryšiai su labdaros ir paramos fondu „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“.

Šio fondo steigėjas ir direktorius Algimantas Patackas – išskirtinė asmenybė. Neslepia išaugęs vaikų namuose. Pasak jo, mama neturėjo galimybių auginti sūnaus, tad valdiškuose namuose patyrė ir šalto, ir karšto.

A. Patackas šiandien rūpinasi, kad sudėtingomis sąlygomis augantys vaikai būtų aprengti, patogiai paguldyti, išmaudyti. Jo fondo teikiama labdara pasiekė ir mūsų centrą.

Kai neseniai eilinį kartą nuvykome atsivežti drabužių, avalynės, namų apyvokos daiktų į fondo buveinę Vilniuje, p. Algimantas prasitarė, kad jau trečius metus tiesiog gyvena šia pasirinkta misija.

Pats pasitiko ir patarė, kas šiuo metų laiku paklausiausia. Gariūnų verslo centre, kur dirba fondo savanoriai rugsėjo pabaigoje vyko „Mamyčių mugė“, kurioje dalyvavo per 1200 šeimų. Šioje mugėje už nedideles kainas galima įsigyti gražių, geros kokybės vaikiškų drabužėlių.

Fondo savanoriai aktyviai bendradarbiauja su šios mugės dalyviais. Dalis lėšų, gautų už parduotus vaikų drabužėlius, tenka labdarai. Labdarai atiduodama ir dalis neparduotų prekių. Tokiomis fondas ir dalinasi su visos Lietuvos šeimomis. Džiaugiamės, kad ir mūsų centro darbuotojai užmezgė ryšį su šia organizacija.

Žmogus turi turėti labai atvirą sielą ir gerumo kupiną širdį, kad savo veiklą nukreiptų kitų gerovei. Toks yra Algimantas Patackas ir jo gražūs darbai, mintys turi atgarsį ir dėkingumą iš Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro globojamų šeimų.

Lina SUKACKIENĖ

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro administratorė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų