Dukstynos pagrindinėje mokykloje judėjimą skatinantys renginiai – tradicija. Dukstynos pagrindinėje mokykloje judėjimą skatinantys renginiai – tradicija.

Jau paaiškėjo judriausios įstaigos Ukmergėje konkurso nugalėtajai. Judriausia 2017 metų įstaiga tapo Dukstynos pagrindinė mokykla. Apdovanojimą laimėtojams bei padėkas konkurso dalyviams ir Europos judriosios savaitės renginių organizatoriams įteikė rajono meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Stasys Jackūnas.

Ukmergė kartu su didžiausiais Lietuvos bei Europos miestais į Europos judriąją savaitę per dvylika metų šiemet įsilieja jau vienuoliktą kartą. Nuo rugsėjo vidurio vyko įvairūs renginiai, skatinantys visuomenę automobilius keisti į dviračius ir daugiau judėti.

Rugsėjo 22 dieną vyko tradicinis dviratininkų žygis Ukmergės mieste. Jame iš viso dalyvavo per 100 dviratininkų. Mažiausieji – lopšelio-darželio „Nykštukas“ auklėtiniai. Šiųmetis žygis sulaukė didesnio nei įprastai valdžios atstovų bei politikų dėmesio, o tradicinis maršrutas išplėstas – dviratininkai suko didžiulį ratą šalutinėmis gatvėmis, aplankydami gyvenamuosius rajonus. Tokiu būdu bandyta atkreipti gyventojų dėmesį, jog po miestą galima keliauti ne vien automobiliu.

Į žygį – dviračiais

Ukmergės rajono savivaldybės tarybos Kaimo ir aplinkosaugos komitetas ištvermingiausius pakvietė vykti į žvalgybinį žygį iki Šventupės stovyklavietės ir išžvalgyti naują turistinį maršrutą.

Įveikę ne vieną gamtos ir žmonių paliktą iššūkį, žygio dalyviai viešėjo stovyklavietėje, kurioje šeimininkaujantis Kasparas Ramonas į darbą iš Ukmergės į Šventupę kasdien mina dviračiu.

Jo teigimu, šis kelias nėra pakankamai saugus, nes kai kuriose atkarpose nėra net papildomos juostos greta plento, kuriame eismas būna intensyvus.

Verslininko K. Ramono manymu, vaizdingas maršrutas palei Šventosios upę leistų saugiau keliauti, nesibaiminant pro šalį lekiančių krovininių automobilių, bet ir atrasti vieną gražiausių rajono vietų – stačiuosius krantus.

Pasak Valdo Petronio, Kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininko ir šio žygio iniciatoriaus, maršrutas tikrai smagus, vaizdingas, su iššūkiais ir įdomus, tad jo įrengimas, siekiant turistinių bei sveikatinimo tikslų, būtų prasmingas, tačiau viskas priklausys nuo to, kaip rajono vadovai sudėlios prioritetus ir kam teiks pirmumą, teikdami projektines paraiškas bei ieškodami finansų.

Vyko konkursas

Viena reikšmingiausių šių metų Europos judriosios savaitės Ukmergėje naujovių – judriausios ugdymo įstaigos konkursas. Jame dalyvavo penkios rajono ugdymo įstaigos.

Dainavos pagrindinė mokykla rugsėjo 22 dieną organizavo bendruomenės narių bėgimą mokyklos stadione ir gyvenvietėje. Bėgo 35 dalyviai – vaikai ir suaugusieji.

Vidiškių pagrindinėje mokykloje visą savaitę vyko įvairios sportinės veiklos, skirtos  Europos judrumo savaitei. Per pertraukas visi sportavo, po pamokų keliavo į lauką, žaidė judrius žaidimus. Renginiuose dalyvavo per 100 mokinių ir mokytojų.

Lopšelyje-darželyje „Buratinas“ visą savaitę buvo organizuojama mankšta, judrieji žaidimai, estafetės. Veiklose dalyvavo 16 įstaigos darbuotojų ir 76 vaikai. Paskutinę savaitės dieną organizuota pramoga „Man smagu važiuot paspirtuku“.

Žygiavo pajūriu

Pašilės progimnazijoje per pertraukas pradinių klasių mokiniai žaidė judriuosius žaidimus, šoko, varžėsi estafetėse. Mokiniai progimnazijos kiemelyje įsitraukė į Kapitono Flinto mankštą.

Vaikščiodami ir gulėdami ant stiklo šukių drąsiausieji įveikė save ir savo baimes, įgijo daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

Aštuntokai dvi dienas praleido pajūryje. Pėsčiomis keliavo nuo Latvijos sienos iki Palangos tilto, leido laiką paplūdimyje, maudydamiesi ir žaisdami.

Pakviesti ir tėvai

Renginių gausa išsiskyrė Dukstynos pagrindinė mokykla. Joje į renginius įsitraukė beveik visi mokiniai.

Mokykloje surengta sporto šventė, tėvams dalintos skrajutės, skirtos Tarptautinei dienai be automobilio. „Teršalai ardo bronchų, plaučių ląsteles, sumažėja atsparumas virusams ir bakterijoms. Švari gamta – gera sveikata!“ – perspėjo moksleiviai savo tėvus.

Taip pat vyko fizinio aktyvumo pertraukos. Vaikai šoko, žaidė, bėgo aplink stadioną. Taip pat šią dieną buvo surengta mokinių piešinių paroda netradicinėse erdvėse.

Lopšelyje-darželyje „Buratinas“ judėjimą skatinantys renginiai inicijuojami jau antrus metus, o Dukstynos pagrindinėje mokykloje – net antrą dešimtmetį ir yra ilgametė tradicija.

Įteiktos padėkos

Spalio 2 dieną konkurse dalyvavusioms įstaigoms įteiktos padėkos, o nugalėtojams – statulėlė, įrodanti, kad būtent ši įstaiga 2017 metais yra judriausia rajone, ir pereinamasis prizas – Ukmergės rajono savivaldybės judriausios ugdymo įstaigos vėliava.

Renginio metu taip pat padėkota organizacijoms, kurios prisidėjo prie Europos judriosios savaitės renginių inicijavimo, įgyvendinimo, viešinimo, saugumo.

Skaistė VASILIAUSKAITĖ-DANČENKOVIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų