Spausdinti šį puslapį

Perka namą vaikams

Ukmergės savivaldybė iš privačių asmenų Vaižganto gatvėje perka namą valstybės globojamiems vaikams. Tai jau antras namas mieste, į kurį kelsis vaikai iš Vilniaus gatvėje esančių globos namų. Pirmasis namas iš savivaldybės biudžeto lėšų buvo nupirktas Bugenių gatvėje.

Savivaldybės Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė sakė, kad šįkart ieškant būsto pirmiausiai žvalgytasi po kaimų gyvenvietes. Tačiau tinkamo namo rasti nepavyko, nes parduodami neatitiko gana griežtų reikalavimų.

Vienas Vidiškiuose atrodė tinkamas, bet atsirado kliūtis dėl nesutvarkytų žemės nuosavybės dokumentų. Kitas namas Taujėnuose taip pat, regis, atitiko reikalavimus, bet pardavėjai apsigalvojo.

A. Leonavičienė pasakojo, kad rajono tarybos sprendimu numatyta – vaikų globos namų auklėtiniam perkamo namo suma sieks iki 80 tūkst. eurų.

Dabar perkamas namas kainuoja 50 tūkst. Eur. Tiesa, į jį dar teks investuoti. Paskaičiuota, kad langų keitimui ir remontui reikalinga suma neturės viršyti numatytos skirti šiam nekilnojam turtui.

Tikimasi, kad atlikus remontą vaikai į naujus namus turėtų persikelti dar šiemet.

A. Leonavičienė tvirtina, kad Bugenių gatvėje, šių metų pradžioje atskirame name apgyvendinus šeimyną, lūkesčiai pasiteisino su kaupu – vaikai laimingi, gyvena visai kitokioje nei anksčiau – namų aplinkoje. O ir kaimynai esą nesiskundžia ir net dalinasi savo užaugintomis sodo gėrybėmis.

Planuojama, kad Vilniaus gatvėje nuo sovietmečio likusiose vaikų globos namuose ateityje bus įkurta tik laikinojo apgyvendinimo grupė.

Kitose laisvose patalpose savivaldybė turi planų įkurti „Ryto“ specialiosios mokyklos bendrabutį. Taip pat šiame pastate baigiami įrengti socialiniai būstai.

Klausimas dėl namo pirkimo įteisinimo Vaižganto gatvėje dar bus svarstomas ateinančiame rajono tarybos posėdyje.

Sprendimo projekte pažymima apie ketinimą pirkti A. D. ir S. Š. nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį turtą už suderėtą kainą – 50 000 Eur., pinigus pervedant į pardavėjų nurodytas sąskaitas.

Tarybai pritarus, savivaldybės administracijos direktorius bus įgaliotas pasirašyti nurodyto nekilnojamojo turto pirkimo-pardavimo sutartį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)