Spausdinti šį puslapį

Konkurse susirungė Ukmergės virėjai

Nugalėtojų prizą atsiėmė „Roko virtuvės“ virėjas Mindaugas Janušaitis. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nugalėtojų prizą atsiėmė „Roko virtuvės“ virėjas Mindaugas Janušaitis. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rajono maitinimo įstaigos praėjusią savaitę susirungė dėl sveiko maisto šventės organizatorių įsteigto prizo. Komisijos spendimu nugalėtoja pripažinta „Roko virtuvė“.

Sveiko maisto šventė-konkursas „Maitinkis sveikai – Ukmergės meniu“ vyko „Vilkmergės“ restorane.

Dalyvauti panoro šešios iš keliolikos rajone esančių maitinimo įstaigos. Jų pagamintus sveikuoliškus patiekalus vertino komisija: gydomosios mitybos specialistė Ingrida Kuprevičiūtė, virtuvės šefas Tomas Rimydis ir rajono vicemerė Klavdija Stepanova.

Ragauti patiekalų ir gamintojams skirti savo balus buvo pakviesti rajono bendruomenių atstovai. Vertinime dalyvavo ir savo žodį tarė vaikai – Gertrūda Baublytė ir Klaidas Aukštuolis.

Europos sveikos mitybos dienai paminėti skirtą renginį organizavo rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centru.

Sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Svetlana Markevičienė pasakojo, kad renginiu siekta propaguoti sveiką mitybą, skatinti viešojo maitinimo įstaigas daugiau dėmesio skirti patiekalų gamybai, kurie yra palankūs sveikatai.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė priminė, kad panašios šventės, kuriose dalyvavo bendruomenės, rajone vyksta jau daug metų. Bet tokia, kurioje iššūkį priėmė viešojo maitinimo įstaigos, surengta pirmą kartą.

Jos turėjo pristatyti trijų rūšių patiekalus, pagamintus iš lietuviškų daržovių, vaisių, uogų, grybų, sėklų bei pieno produktų: užkandį, salotas, desertą.

Restoranas „Big Stone“ komisijos vertinimui pristatė burokėlių salotas su keptu varškės sūriu bei kanapių produktais, užkandžiui – avinžirnius su paprika, desertui – moliūgų ir šaltalankių putėsį.

Restoranas  „Vilkmergė“ patiekė burokėlių ir avinžirnių užkandį su feta, cukinijų salotas su mėlynuoju sūriu, desertui – pieno putėsį.

Kauno gatvėje įsikūrusi picerija „Optima 13“ gamino burokėlių užkandį su feta ir balzaminio acto padažu, vegetariškas salotas su keptu varškės sūriu, desertui – šalavijo sėklas su graikišku jogurtu.

Kavinė „Kurėnų užeiga“ užkandžiui patiekė cukinijų suktinukus ir burokėlių salotas su feta, desertui – nekeptą obuolių pyragą.

Picerija „Apetito pizza“ nustebino vegetariško mėsainio užkandžiu, salotomis su baklažano traškučiu, jogurto desertu.

Jauniausi konkurso dalyviai, „Roko virtuvės“ kulinarai, siūlė paragauti naminio varškės sūrio užkandžio su bruknių žele, ropinių daržovių salotų su antimi bei minkšto sūrio deserto su šaltalankių ledais.

Vertinant svarbus buvo ir stalo padengimas, dekoravimas, patiekalų palankumas sveikatai, tinkamumas įvairaus skonio mėgėjams, gamybos bei patiekimo profesionalumas.

Suskaičiavus komisijos ir visų ragautojų balus paaiškėjo nugalėtojas. Juo tapo „Roko virtuvė“. Ji apdovanota pereinamuoju prizu – kalvio A. Janulio kūriniu „Ukmergės meniu sveikai“ bei organizatorių prizu – 300 eurų vertės kuponu pasimėgauti vandens pramogomis Anykščiuose.

Beje, jaunasis „Roko virtuvės“ įkūrėjas taujėniškis Rokas Galvonas šiame konkurse dalyvauti negalėjo – Kauno maisto pramonės mokyklos, kurioje mokosi, garbę jis gynė Belgijoje vykusiame virėjų konkurse.

Patiekalus sveiko maisto šventei pristatė „Roko virtuvės“ virėjas, Roko bendramokslis, Mindaugas Janušaitis. 18-metis pasakojo gyvenantis Kaune, o į darbą Taujėnuose atvykstantis.

Komisijos narys, žinomas virtuvės šefas, Tomas Rimydis sakė nesitikėjęs to, ką pamatė Ukmergėje vykusio konkurso metu, ir džiaugėsi mūsų maitinimo įstaigų drąsa, profesionalumu ir kūrybiškumu.

Mitybos specialistė Ingrida Kuprevičiūtė išsakė kai kurias pastebėtas klaidas. Vienus produktus ragino naudoti gausiau, kitų, pavyzdžiui, cukraus, vengti ir kuo daugiau sveikuoliškų patiekalų įtraukti į maitinimo įstaigų meniu.

Renginio dalyvius ir vertintojus padėkomis apdovanojo rajono vicemerė Klavdija Stepanova.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)