Spausdinti šį puslapį

Kiemas liko nebaigtas, bet kaltų nėra

Darbai liko nebaigti. Darbai liko nebaigti.

Ukmergės daugiabučių namų bendrijos raginamos savo kiemus asfaltuoti naudojantis rajono biudžeto lėšomis. Tačiau anaiptol ne visuomet tokie bendri projektai būna labai sėkmingi.

Vilniaus 95 ir 97 namo kiemas tapo to pavyzdžiu. Nesugebėjus tinkamai apskaičiuoti jo ploto, konkursą laimėjusi UAB „Ukmergės versmė“ išasfaltavo tik kiemo dalį. Vieną kampą paliko nebaigtą motyvuodama, kad plotas buvęs didesnis, tad pritrūko lėšų.

Pagal patvirtintą tvarką savivaldybė dengė 30 proc. viešosios aplinkos infrastruktūros įrengimo ir tvarkymo darbų ties daugiabučių namų bendrija „Pivonija“, Vilniaus gatvėje.

Darbų vertė – 19 518 Eur su PVM. Savivaldybės indėlis – 5 855 Eur, o gyventojų – 13 663 Eur.

Kiemo remonto darbams pinigai buvo rinkti ne vienerius metus, kiekvieną mėnesį, po truputį, kad gyventojams nebūtų didžiulė finansinė našta.

Du namus vienijančios bendrijos nariai šiemet nutarė pasinaudoti savivaldybės parama, vienu metu surinkti trūkstamą sumą ir galiausiai išasfaltuoti kiemą.

Pagal numatytą tvarką tokiu atveju, kai naudojamasi biudžeto lėšų parama rangovą darbams samdo prie jų prisidedanti rajono savivaldybė. Iš bendrijos sulaukusi visų reikiamų dokumentų: gyventojų pritarimo, preliminarios samatos bei kitų, konkursą paskelbė šį rudenį.

Jį laimėjo UAB „Ukmergės versmė“. Atvyko, dirbo, tačiau nebaigė – kiemo kampą paliko neasfaltuotą. Rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Vygintas Dubauskas tikino, kad visam kiemui išasfaltuoti pritrūko lėšų, nes bendrija pateikdama preliminarią sąmatą blogai pamatavo kiemo plotą.

Negi skirdami rajono biudžeto paramą patys specialistai ploto nepatikrina? Tikino, kad savivaldybės darbuotojai tuo tikrai neužsiima ir net tam įrankių neturi. Tik priima dokumentus, pažiūri, ar jie tinkamai parengti pagal parengtą tvarkos aprašą.

V. Dubauskas tikina, kad apsirikta buvo labai smarkiai. Kiemo plotas – daugiau nei 800 kvadratinių metrų, o prašyme parašyta, kad plotas 660 kvadratinių metrų.

Nors su savivaldybės pagalba išasfaltuotas kiemas dabar atrodo kaip pusiau pešta višta, V. Dubauskas įsitikinęs, kad nieko baisaus nenutiko – gyventojams tereikia surinkti papildomai lėšų, trečdaliu vėl prisidės savivaldybė ir darbai bus visiškai baigti. Tiesa, greičiausiai jau tikrai ne šiais metais.

„Bendrija norėjo, kad darbai būtų atlikti avansu, bet tikrai taip nebus – tik kai pinigai bus pervesti“, – tikina savivaldybės specialistas.

UAB „Ukmergės versmė“ direktorius Kęstutis Jurkevičius teisinosi, kad pirkimus šiam objektui organizavo savivaldybė. Ji pateikė plotą, kurį nurodė bendrija. Tas plotas pasirodo buvo netikslus.

Pasak K. Jurkevičiaus, prieš pradėdami jie neperskaičiavo, bet asfaltavimo eigoje labai greitai suprato, kad jis buvo nurodytas per mažas – medžiagų neužteks, tad buvo paliktas kampas be asfalto.

Nors iš pradžių net manyta, kad darbams pabaigti teks iš naujo skelbti viešą konkursą, vis dėlto sutarta, kad to daryti nereikės. Rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė informavo, kad ta pati „Ukmergės versmė“ darbus baigs, kai tik bendrija surinks reikiamą pinigų sumą, prie kurios savo indėliu prisidės savivaldybė.

Pasak pavaduotojos, daugiabučių namų bendrijoms teikiant dokumentus kiemų renovavimui tvarkos keisti nežadama – tikimasi, kad ateityje panašių klaidų pavyks išvengti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)