Spausdinti šį puslapį

Gatvių apšvietimas – per menkas

Ukmergiškiai skundžiasi, kad šiuo, tamsiuoju, metu dar tamsiau dėl menkai apšviestų miesto gatvių. Kai kuriose iš jų dega tik kas antra ar trečia lempa. Tuo metu išraustose ir tebetvarkomose gatvėse apskritai tamsu, nors pirštu į akį durk.

Ukmergiškiai guodžiasi, kad nesaugu vakare, o ir rytais nejauku eiti į darbą, pastebi, kad vienose gatvėse šviesiau, kitose dega ne visi stulpai ir teiraujasi, ar šitaip yra taupoma.

Kad ne visose miesto vietose vienodai nušvinta gatvių žibintai, sutinka ir seniūnė Zita Pečiulienė. Priežastis – ne tik lėšų taupymas.

„Tam tikrose vietose nedega arba yra sutrikimų dėl atliekamų darbų. Pavyzdžiui, Vasario 16-osios, Sodų, kai kuriose kitose gatvėse vykdomas remontas. Tačiau yra ir tokių gatvių, kurios iš tikrųjų iki galo neapšviestos taupant. Vienuolyno gatvėje, kitur dega ne visos lempos“, – sakė ji.

Anot seniūnės, šviesa dega tam tikru nustatytu metu: „Naktį apšviesta tikrai ne kiekviena gatvė. Pagrindinėse gatvėse naktį turi degti iki pirmos valandos, ryte – nuo pusės penkių.“

Z. Pečiulienė ragina gyventojus informuoti seniūniją apie pastebėtus sutrikimus: „Jei mieste pagrindinėse gatvėse pavienės lempos nedega, tegul skambina mums ir pasako tikslų adresą.“ Gatvių apšvietimo įrenginius prižiūri „Ukmergės versmė“.

Pasak seniūnės, panašių skambučių iš gyventojų sulaukiama labai daug, tačiau esą didesnių nesklandumų dėl gatvių apšvietimo kol kas nebuvo.

Kad nebūtų vagių

Kaimo seniūnijose gatvių apšvietimo laikas skiriasi nuo miesto. Pasak Taujėnų seniūnės Elvyros Tulušienės, jų seniūnijoje gyventojų sutikimu kai kur išvis neapšviesta.

„Visko būna: ir vėjas laidus išdrasko, ir užgęsta lempos, jei perdega. Ir dabar trijose vietose pradėjo mirksėti – reikės tvarkyti, – pasakoja ji. – Užulėnyje turim pasikeisti dar keletą lempų, nes pusę jau uždegėm. Čia dedam LED lempas.“

Anot pašnekovės, gyventojai priekaištų dėl apšvietimo neturi: „Pamūšyje, Baleliuose, Lėne, Užulėnyje – visur apšviesta. Kaimuose vakare dega nuo penktos iki devintos, miestelyje – iki dešimtos vakaro. Naktį niekur nedegam. Tarėmės su kaimo bendruomenių pirmininkais, seniūnaičiais, jie pritarė, kad nereikia. Viena močiutė netgi prašė nedegti, sakė – jei bus tamsu, tai ir vagys nevaikščios.“

Ryte gatvių žibintai nušvinta nuo 6 iki 7 valandos visoje seniūnijoje. „Netrukus ir vėl persuksim. Kas savaitę turim po truputį pareguliuoti, kad pataupytume pinigėlių“, – pasakojo seniūnė.

Kai kur, anot jos, ir apšvietimo įrengimo darbams ruošiamasi: „Lėne yra kelios gatvytės, kuriose visai nėra šviesų. Čia reikia laidus „pratempti“. Kaip tik ir planuojama tą daryti.“

Problemos – dėl vėjo

Nemažai rajono gatvių ir gyventojų namų šį rudenį skendėjo tamsoje ir dėl kitų priežasčių.

Bendrovės ESO atstovė ryšiams su visuomene Akvilė Adomaitytė pasakojo, kad stiprūs gūsingi vėjai rajone sukėlė daug elektros tiekimo sutrikimų.

ESO operatyvinėms brigadoms, atstovės teigimu, teko dirbti per naktį, kad gyventojams elektros tiekimas būtų atkurtas kuo greičiau.

Taip pat pasakojo, kad daugiausia stipraus vėjo pasekmių šiemet pajuto Deltuvos, Siesikų, Želvos ir Veprių seniūnijų ir dalis Ukmergės miesto gyventojų. Trumpalaikių elektros tiekimo sutrikimų patyrė apie 2700 klientų.

„Dažniausiai gedimus sukėlė dėl stipraus vėjo virtę medžiai ar jų šakos, kurie krito ant laidų ir juos nutraukė“, – sakė A. Adomaitytė.

Gyventojams primenama, jog pastebėjus pažeistų elektros tinklo įrenginių ar nutrūkusių elektros laidų būtina nedelsiant apie tai pranešti ESO trumpuoju nemokamu numeriu 1852. Siekiant išvengti skaudžių nelaimių, saugumu raginami rūpintis ir gyventojai – tinkamai prižiūrėti ir genėti medžius savo sklype, kad želdinių šakos nesiliestų prie elektros laidų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)