Spausdinti šį puslapį

Dalyti „švarios sąžinės“ kvapai

Vilniaus apskrities VPK Vidaus tyrimų skyriaus vyr. tyrėja Edita Baranauskienė ir Imuniteto skyriaus viršininkas Marius Donauskas į akciją atgabeno ir didžiulį plakatą. Gedimino Nemunaičio nuotr. Vilniaus apskrities VPK Vidaus tyrimų skyriaus vyr. tyrėja Edita Baranauskienė ir Imuniteto skyriaus viršininkas Marius Donauskas į akciją atgabeno ir didžiulį plakatą. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Visoje Lietuvoje šeštadienį pareigūnai surengė neįprastą reidą – sustabdyti vairuotojai buvo apdovanoti „švarios sąžinės“ kvapu – kvepalais automobiliui. Taip pat visiems dalyti lankstinukai, informuojantys, kas yra vadinama kyšiu, kokia už tai gresia atsakomybė, kaip skiriama bauda ar nustatomas jos dydis.

Policijos pareigūnai šią akciją surengė ir Ukmergėje. Dalyvavo joje ir kolegos iš Vilniaus VPK. Vairuotojus pareigūnai keletą valandų stabdė Užupyje, Vilniaus gatvėje, netoli tilto.

Nors pareigūnai tą dieną vairuotojams priminė, koks yra švarios sąžinės kvapas, taip pat tikrino ir jų dokumentus.

Akcijos metu kokių nors Kelių eismo taisyklių pažeidimų nebuvo nustatyta. Taigi, pasak policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininko Vlado Butkaus, tikrai neatsirado ir kam pasiūlyti kyšį policijos pareigūnui.

Anot jo, dažniausiai ukmergiškiai vairuotojai bando papirkti policiją įvykdę tokius pažeidimus kelyje kaip netinkamas lenkimas, ištisinės linijos kirtimas. „Kad kyšį siūlytų įkliuvę neblaivūs vairuotojai – nebebūna. Viršiję leistiną greitį – irgi ne: dabar greitį matuoja ir pažeidimus užfiksuoja stacionarūs greičio matuokliai, o šiems aparatams kyšio juk nepaduosi. Tačiau apskritai kyšio davimo atvejų mūsų rajone pastaruoju metu sumažėję“, – pasakojo pareigūnas.  

Už bandymą papirkti pareigūną gresia kelių šimtų eurų bauda ar net laisvės atėmimas iki septynerių metų. Prasižengusiam vairuotojui tektų mokėti dvigubai: ne vien už minėtą nusikaltimą, bet ir neišvengtų atsakomybės už administracinį pažeidimą, kurį įvykdė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)