Spausdinti šį puslapį

Dalyvavo projekte „Dirbsiu savo mieste“

Moksleiviams buvo pasiūlyta įvairių susitikimų. Moksleiviams buvo pasiūlyta įvairių susitikimų.

Baigiasi VšĮ Jaunimo laisvalaikio centro ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo rengtas projektas „Dirbsiu savo mieste“. Jo tikslas buvo suteikti Ukmergės jaunimui galimybę „pasimatuoti“ profesiją, įvertinti jos teigiamas ir neigiamas puses bei, atsižvelgiant į rezultatus, sukurti tarpinstitucinio bendradarbiavimo modelį Ukmergėje.

Moksleiviai iš Antano Smetonos, Jono Basanavičiaus, Želvos gimnazijų ir Veprių pagrindinės mokyklos turėjo galimybę realiai išbandyti jiems patraukliomis atrodančias specialybes. Tuo labiau kad mokyklose dirba karjeros specialistai, mokiniams padeda psichologai, mokytojai, tėvai.

Projekto metu suplanuotos veiklos vyko sklandžiai. Sulaukėme geranoriško bendradarbiavimo iš Ukmergės įmonių ir įstaigų. Mokyklų vadovai taip pat buvo atviri mūsų pasiūlymui ir sudarė puikias sąlygas mokiniams dalyvauti šiame projekte.

Jaunuoliai galėjo rinktis kelias sritis: medienos ar metalo apdirbimo, tekstilės pramonėje, maitinimo įstaigose, gėlių parduotuvėje, automobilių priežiūros paslaugas teikiančioje įmonėje. Norintieji galėjo išbandyti administracinį darbą Ukmergės rajono savivaldybės administracijos skyriuose.

Vykdydami projektą tikėjomės suteikti galimybę įvertinti profesijų privalumus ir trūkumus, planuoti savo ateities profesijos pasirinkimus. Todėl net jei išbandytos profesijos jaunuoliui pasirodė nepatrauklios, tai jau irgi yra pasiekimas.

Pasibaigus praktiniams užsiėmimams įmonėse vykdysime apklausą mokyklose. Bendrausime su priėmusių įmonių ir įstaigų koordinatoriais. Sukursime tarpinstitucinio bendradarbiavimo modelį, kurį perduosime kitoms, projekte nedalyvavusioms, mokykloms, įstaigoms, jaunimo organizacijoms. Tikimės, kad ši iniciatyva nenutrūks.

Greta MORKŪNIENĖ

Projekto koordinatorė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)