Spausdinti šį puslapį

Išbandė naujametinę vandens srovę

Žygio dalyviai ne tik plaukė baidarėmis, bet ir aplankė piliakalnius. Žygio dalyviai ne tik plaukė baidarėmis, bet ir aplankė piliakalnius.

Įvairių žygių organizatoriaus Kastyčio Kvietkausko suvienyti ukmergiškiai metų pradžią kasmet sutinka drąsia tradicija – baidarių žygiu.

Naujametinis žygis baidarėmis surengtas ir šiemet. Jame dalyvavo 19 žmonių.

Plaukimui pasirinktas Siesarties intakas – vingiuota Plaštaka. Vasarą ji tampa siauručiu upeliuku, o šiuo metu – kaip niekad ištvinusi, pilna medžių išvartų, pavojingų posūkių – būtent tai, ko reikia plaukimo entuziastams.

Žygis truko visą dieną, nuo ryto iki tamsos.

Jo dalyviai taip pat aplankė Ukmergės ir Antatilčių piliakalnius.

Tiesa, anaiptol ne visi žygio dalyviai namo grįžo sausi. Kai kuriems teko išsimaudyti lediniame vandenyje ir net kelis kartus keisti drabužius ir batus.

Pasak K. Kvietkausko, šis žygis – jau bemaž dvyliktas tradiciškai rengiamas pirmosiomis metų dienomis.

Šie metai – Lietuvai ypatingi – jubiliejiniai, tad ir žygis buvo patriotinis, skirtas šimtmečio sukakčiai.

Gamtos sąlygos, pasak pašnekovo, šiemet buvo ypatingos – vandens kaip niekada daug. Ypatinga ir temperatūra – pliusinė be pašalo. Visur pilna purvo, trasa – niekada nevalyta – tikras „vandens Dakaras“.

Tuo tarpu ankstesni naujametiniai žygiai rengti ir spiginant didžiuliam šalčiui. Pernai žygis vyko esant minus 24 laipsnių temperatūrai.

K. Kvietkauskas pasakojo, kad jau numatytas kitas žiemos baidarių žygis. Jis bus skirtas Vasario 16-ąją minimam Lietuvos šimtmečiui ir vyks vasario 17–18 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)