Spausdinti šį puslapį

Ir sniego per daug, ir per slidu

Žiemos vis labiau nenuspėjamos: sniegą netikėtai gali pakeisti lietus. Gedimino Nemunaičio nuotr. Žiemos vis labiau nenuspėjamos: sniegą netikėtai gali pakeisti lietus. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Žiemą daug rūpesčių ir dėl pusnimis užverstų, ir dėl slidžių gatvių bei šaligatvių. Štai Pašilės gatvėje jie, anot į redakciją paskambinusio skaitytojo, – būtent tokie – nevalomi. Žmogus teiravosi: negi šaligatviai šioje gatvėje neturi būti tvarkomi?

Pasak Ukmergės miesto seniūnės Zitos Pečiulienės, Pašilės gatvė tikrai nėra išskirta ir pamiršta. „Negali būti nevaloma, kaip ir šaligatviai. Pašilės gatvė iki autobusų apsisukimo aikštelės yra antros grupės gatvė, kurią priklauso valyti, kai sninga, yra pasnigta ar plikledis. Technika paprastai anksti pravažiuoja ir nuvalo. Gal ir dabar taip buvo, tik paskui ant viršaus vėl pasnyguriavo“, – mano seniūnė.

O kaip dėl slidžių vietų, kuriose praeiviams nesaugu? „Jei pašalę, barstoma. Turi būti naudojama druska, žvyro – kuo mažiau, kad būtų mažiau sąšlavų. Neturi būti šiukšlinama. Visą gruodį buvo vien su druska laistoma. Kai pašalo, gal ir žvyrą barstys“, – sakė Z. Pečiulienė.

Dar vienas skaitytojas teiravosi apie kitokias slidžias dangas. Pasakojo, jog dažnai lankosi parduotuvėje „Iki“, esančioje Stoties gatvėje. Tačiau, nuogąstavo žmogus, jaučiasi nesaugiai dėl dabar, anot jo, ypač slidžių laiptų. Tuo labiau kad tenai nėra kur įsikibti.

„Visi prie mūsų prekybos tinklo parduotuvių esantys šaligatviai ar laiptai žiemos metu yra barstomi smėlio ir druskos mišiniu. Pasitaiko, kad avint tam tikrą avalynę vis tiek gali būti slidu. Paprašėme mūsų parduotuvės Ukmergėje darbuotojų dažniau barstyti greta parduotuvės esančius laiptus ir įsitikinti, kad tikrai nėra slidu“, – patikino Berta Čaikauskaitė, UAB „Palink“ viešųjų ryšių vadovė.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)