Spausdinti šį puslapį

Ukmergės rajone ketinama uždaryti dar kelias mokyklas

Mokyklų steigimo, reorganizavimo, likvidavimo ir struktūrinių pertvarkymų plano pakeitimai susiję su mažėjančiu mokinių skaičiumi. Vilmos Nemunaitienės nuotr. Mokyklų steigimo, reorganizavimo, likvidavimo ir struktūrinių pertvarkymų plano pakeitimai susiję su mažėjančiu mokinių skaičiumi. Vilmos Nemunaitienės nuotr.

Mažėjant mokinių, ketinama uždaryti dar kelias rajono mokyklas. Pokyčių bus ir kai kuriose mieste esančiose ugdymo įstaigose. 

Parengtas Ukmergės rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų steigimo, reorganizavimo, likvidavimo ir struktūrinių pertvarkymų 2016–2020 metų planas. Sudaryta darbo grupė, kuri buvo susirinkusi į ne vieną pasitarimą, analizavo ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio, specialiojo ugdymo poreikius, saugaus mokinių vežiojimo, pedagogų įdarbinimo, pastatų pritaikymo ir kitus klausimus.

Surengta susitikimų su planuojamų reorganizuoti ar pertvarkyti švietimo įstaigų vadovais, darbuotojais, bendruomenės nariais, mokinių tėvais.

Pasak rajono savivaldybės mero pavaduotojos Klavdijos Stepanovos, minėto plano pakeitimai daugiausia susiję su rajone mažėjančiu mokinių skaičiumi.

Siūloma nebeorganizuoti pagrindinio ugdymo programos Dainavos mokykloje. Taip, anot jos, nuspręsta, atsižvelgiant į galimas, vertinant pagal dabartinę situaciją, ateinančių kelerių metų prognozes. Būtų paliktas tik pradinis ugdymas. „Čia taip pat būtų atkeltas ir darželis, nes šios mokyklos pastatas neseniai sutvarkytas, suremontuotas, gražus. Jis taptų Senamiesčio pagrindinės mokyklos filialu, nes ši įstaiga geografiškai artimesnė“, – pasakojo K. Stepanova.

Į Senamiesčio mokyklą taip pat siūloma iškelti darželio-mokyklos „Varpelis“ pradinukus. Čia likusios patalpos, anot K. Stepanovos, būtų įrengtos ir pritaikytos darželinukams.

Minėta darbo grupė siūlo nutraukti pradinio, priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo programas III Antakalnio pradinio ugdymo bei Petronių pradinio ugdymo skyriuose. Čia 1–4 klasėse mokosi po 7 vaikus, o pertvarka būtina, kai vidutinis mokinių skaičius – 8 ir mažiau.

Petronyse šiemet jau neorganizuojamas pirmokėlių ugdymas – jie vežami į Siesikų gimnaziją. Taip pat ir III Antakalnyje, iš kurio daugiau kaip 14 vaikų vežami į Pabaiską.

Pasak K. Stepanovos, ugdymo įstaigų pertvarkos plano pakeitimai susiję ir su tuo, kad trūksta vietų ikimokyklinio ugdymo įstaigose – darželiuose. „Tai nereiškia, kad rajone – didesnis gimstamumas. Tiesiog tėvai anksčiau grįžta į darbo rinką ir leidžia vaikus į darželius. Be to, yra privalomas priešmokyklinis ugdymas“, – sakė ji.

Šis planas bus viešai svarstomas šį antradienį. Darbo grupė jam pritarė ir siūlo teikti tvirtinti Ukmergės rajono savivaldybės tarybai, kuri jį svarstys vasario pabaigoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)