Problemas išsakė Krekšlių seniūnaitijos gyventojai

Administracijos direktorius Stasys Jackūnas, seniūnaitis Rimas Petronis, meras Rolandas Janickas susitikime Krekšlių seniūnaitijoje. Autorės nuotr. Administracijos direktorius Stasys Jackūnas, seniūnaitis Rimas Petronis, meras Rolandas Janickas susitikime Krekšlių seniūnaitijoje. Autorės nuotr.

 

Pėsčiųjų takų trūkumas, duobėtos, neapšviestos, neišasfaltuotos ar jokio privažiavimo neturinčios gatvės, vietinė rinkliava už atliekų surinkimą ir tvarkymą, nenušienaujami patvoriai, vedžiojamų šunų palikti ekskrementai – tai bene pagrindiniai klausimai, kurie jaudina Ukmergės mieste esančios Krekšlių seniūnaitijos gyventojus.

Visi jie buvo aptarti seniūnaitijos gyventojų susitikime su rajono savivaldybės atstovais: meru Rolandu Janicku, mero patarėja Laima Gambickiene, administracijos direktoriumi Stasiu Jackūnu, savivaldybės tarybos nariu Valdu Petroniu ir miesto seniūne Zita Pečiuliene.

Į „Šilo“ pagrindinės mokyklos salę susirinko 6 ukmergiškiai, gyvenantys Ąžuolų, Lazdynų, Klevų, Pilėnų ir Vingio gatvėse. Susitikime dalyvavo ir šios seniūnaitijos seniūnaitis Rimas Petronis, iškėlęs beveik visus rūpimus klausimus.

Pasak jo, siauroje, duobėtoje ir labai judrioje Nuotekų gatvėje nėra jokio pėsčiųjų tako ar šaligatvio.

Meras R. Janickas į tai atsakė, kad sudarytoje Gatvių tvarkymo programoje miesto gatvės yra suskirstytos į dvi grupes: neišasfaltuotas ir turinčias asfalto dangą. Nuotekų gatvė šiuo metu yra 12–13 vietoje eilėje. Gatvių remonto eiliškumą lemia daugelis dalykų: viešojo transporto judėjimas, esanti viešoji įstaiga, individualių namų prisijungimas prie vandentiekio ar kanalizacijos tinklų ir kt.

„Esame nemažai investavę į vandentiekio, kanalizacijos tinklų plėtrą, tačiau ne visi gyventojai nori jungtis prie bendrų tinklų. O juk kuo daugiau gyventojų tai padarytų, tuo daugiau balų gautų ir aukščiau minėtoje eilėje atsidurtų jų gatvė.

Šiuo metu mieste turime 15 kilometrų neišasfaltuotų gatvių. Taip atsitiko todėl, kad daugybę metų savivaldybė į gatves investuodavo tik tiek, kiek gaudavo lėšų iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos. Paprastai tie pinigai nukeliaudavo į miesto ir kaimo kelių greideriavimą ir duobių lopymą.

Jau trejus metus šiai opiai problemai spręsti skiriame lėšų iš savivaldybės biudžeto. Mūsų tikslas – ne pripuolamai lopyti gatves, o jas atnaujinti. Laukia ilgas ir sunkus darbas. Pradėjome nuo 100 tūkstančių, šiemet ši suma jau išaugo iki 500 tūkstančių, o kitais metais planuojame ją dar padidinti ir iš viso bus 700 tūkstančių eurų“, – sakė R. Janickas.

Kai kuriais atvejais gatvės galėtų būti sutvarkomos ir greičiau, jei prie šių darbų atlikimo finansiškai prisidėtų patys gyventojai. Tai aktualu turėtų būti šioje seniūnaitijoje esančių neišasfaltuotų Topolių, Tujų, Vyšnių, Lazdynų ir kitų gatvių gyventojams.   

Kita Krekšlių seniūnaičio pagarsinta problema – Šventosios paupyje esanti Slėnio gatvė, kurioje nėra jokio apšvietimo. Savivaldybės administracijos direktorius S. Jackūnas į tai atsakė, kad numatyta remontuoti gatvių apšvietimą tiek mieste, tiek kaime. Tam sudaryta darbo grupė.

Apkalbėta ir šaligatvių neturinti Ąžuolų gatvė. S. Jackūnas informavo, kad gautas sodų bendrijos „Pušelė“ prašymas praplatinti  įvažiavimą į sodus iš Ąžuolų gatvės. „Tuo pačiu galėtume išspręsti ir šią problemą – įrengti, pavyzdžiui, Ąžuolų gatvėje pėsčiųjų ir dviračių taką“, – sakė jis.

„Vingio gatvė kaip ir yra, bet nėra įrengtas joks privažiavimas. Čia kol kas gyvena tik vienas gyventojas ir jis priverstas važinėti laukais, per pievą“, – sakė seniūnaitis. Meras pažadėjo artimiausiu metu apžiūrėti, apsvarstyti galimybes dėl privažiavimo įrengimo.

Krekšlių seniūnaitijos gyventojams, kaip ir kitiems ukmergiškiams, aktualus atliekų surinkimas ir mokestis už šias paslaugas. Skundėsi, kad ne visada laiku, nesilaikant skelbiamo grafiko, yra ištuštinami prie jų namų esantys atliekų konteineriai, prie daugiabučių namų esančios konteinerinės aikštelės apverčiamos baldais, automobilių padangomis, statybinėmis atliekomis. Jas galima išvysti ir paliktas miške.

„Tenka apgailestauti, kad tarp mūsų yra tokių, kurie vis dar įstrigę laike – gyvena kaip prieš du dešimtmečius ir senais baldais, langais, kilimais ir kitais nereikalingais daiktais atsikrato pakrūmėse ar nakčia neša prie svetimų atliekų konteinerių.

„Už ne vietoje paliktas atliekas savivaldybei tenka patirti nemažų išlaidų – mokėti baudas už užterštą aplinką, samdytis įmonę, kad jas surinktų, išrūšiuotų ir išvežtų. Visos šios sąskaitos sugula savivaldybės biudžeto vietinės rinkliavos „piniginėje“. Kasmet metų pabaigoje ši „piniginė“ yra peržiūrima ir sprendžiamas klausimas dėl atliekų tvarkymo paslaugos įkainio perskaičiavimo gyventojams ir įmonėms. Turėdami mažai papildomų išlaidų galėtume mažinti tą įkainį.

Visos sąlygos rūšiuoti atliekas sudarytos, tad turime būti nepakantūs pažeidėjams. Tokiems gyventojams gresia tikrai „nevaikiškos“ baudos“, – dėstė R. Janickas.

Vienas gyventojas garsiai pasvarstė, kad aplinkos teršėjus, atliekų nerūšiuojančius gyventojus ir kitus pažeidėjus už tam tikrą finansinį paskatinimą galėtų padėti išaiškinti per savo namų langus viską matančios „bobutės“ ar policijos rėmėjai.

Ukmergės miesto seniūnei po šio susitikimo teks išsiaiškinti, kodėl niekada nešienaujamas prie bendrovės „Ukmergė gelžbetonis“ Vyšnių gatvėje esantis patvorys bei kiek yra nubausta žmonių už tai, kad nesusirenka savo vedžiojamų augintinių paliktų ekskrementų.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # @ 2018-02-04 14:11
O, kada turguje tvarka padarysite, kad viskas vyktu pagal istatymus?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # prajuokinot 2018-02-05 20:27
O kas gyvena Topoliu Tuju Vysniu Lazdynu gatvese?Didzioji dalis senjoru Jie laimingi nusipirke maisto vaistu malku Prisidejimas prie asfalto misija neimanoma
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų