Spausdinti šį puslapį

Ukmergės piliakalnis – vienintelis apšviestas

Ukmergės piliakalnis naktį bus apšviestas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės piliakalnis naktį bus apšviestas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Praėjusią savaitę labai trumpam buvo apšviestas Ukmergės piliakalnis. Ant jį juosiančio metalinio tako sumontuotas apšvietimas buvo įjungtas rytą, dar neprašvitus.

Tuo besirūpinančios UAB „Ukmergės versmė“ direktoriaus servisui pavaduotojas Gintaras Zaikauskas pasakojo, kad apšvietimas sumontuotas turėklų parankiuose, kur pro išpjovas prakišta LED apšvietimo juosta.

Dienos metu esą apšvietimas jau anksčiau buvo tikrintas, o sutemus bandyta bendrą vaizdą pamatyti pirmą kartą.

„Įjungėm keliolikai minučių, norėjom pamatyti, kaip viskas atrodys“, – pasakojo pašnekovas. Pasak jo, kada ateityje švies piliakalnis kol kas nenutarta, tačiau greičiausiai – visada sutemus.

Norima, kad šis apšvietimas piliakalnyje būtų įjungtas vasario 16-ąją, minint mūsų šalies jubiliejų.

Pasakojo, kad apšvietimo palei 160 metrų ilgio taką vėliau bus ir daugiau – dar bus pastatyta apšvietimo lempų.

Ukmergės piliakalnis unikalus tuo, kad yra vienas iš dviejų Lietuvoje miesto centre esančių piliakalnių. Be Ukmergės tokiu didžiuojasi tik Vilnius. O dabar tai bus vienintelis Lietuvoje apšviestas piliakalnis.

Jo teritorijos sutvarkymo antrasis etapas pradėtas įgyvendinti pernai pavasarį Europos Sąjungos fondų lėšomis.

Projekto įgyvendinimui skirta 321 262 Eur. Savivaldybės indėlis – 16 908 Eur.

Projektą laimėjo UAB „Ukmergės keliai“, kurios darbuotojai įrengė taką į kalną, laiptus į Vytauto gatvę šalia Vilkmergėlės upelio, tvarkoma likusi netvarkyta upelio atkarpa prie Vytauto gatvės bei atliekami kiti darbai.

Rengiant šį projektą didžiuotasi, kad piliakalnio apšvietimas išryškins piliakalnio kontūrus, kalnas taps matomas ne tik dieną, bet ir sutemus, taps originalus, nes tokio apšvietimo neturi nė vienas Lietuvos piliakalnis.

Tiesa, ne visus ukmergiškius šis projektas sužavėjo. Pirmiausia nepatiko dėl iškirstų ant kalno šlaito augusių medžių. Ne koks tapo ir estetinis vaizdas, kurį darko šviesios kalną juosiančio tako atramos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)