Kalbėta ir apie rajono policijos komisariato veiklą

Susitikime dalyvavo bendruomenės pareigūnės Ingrida Dutkienė ir Daiva Novikienė. Autorės nuotr. Susitikime dalyvavo bendruomenės pareigūnės Ingrida Dutkienė ir Daiva Novikienė. Autorės nuotr.

Savivaldybės vadovai į pirmąjį šiais metais pasitarimą buvo sukvietę rajono seniūnus. Susitikimo metu aptarti svarbiausi šių metų darbai, aktualūs klausimai, kalbėta apie artėjančius Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio paminėjimo renginius rajone.

Susitikime taip pat dalyvavo savivaldybės administracijos skyrių vedėjai bei Ukmergės rajono policijos komisariato atstovės: už policijos prevencinę veiklą rajone atsakingos bendruomenės pareigūnės Ingrida Dutkienė ir Daiva Novikienė bei komunikacijos specialistė Asta Krogertienė.

I. Dutkienė pristatė PK veiklą, informavo, kad šiuo metu čia yra du skyriai: Veiklos ir Reagavimo. Nusikalstamų veikų statistika rodo, kad nuo 2012 metų jų rajone mažėja. Pernai užregistruota 562 nusikalstamos veikos.

„Atėjo metas, kada reikia kalbėti ne apie nusikaltimus, o įspėti gyventojus apie jų prevenciją. Nusikalstamumo prevenciją jūs vykdote per aplinkos kūrimą – įrengtos treniruoklių, futbolo, krepšinio aikštelės, pastatėte šviestuvus anksčiau neapšviestose vietose. Be to, bendruomenės aktyviai dalyvauja įvairiose prevencijos programose eismo saugumui gerinti, šalinate medžius, krūmus, į seniūnijoje organizuojamus renginius įtraukiate vis daugiau skirtingo amžiaus žmonių.

Labai prašome nepamiršti pakviesti ir mūsų, bendruomenės pareigūnių, į savo bendruomenių renginius, kurių metu galime kartu aptarti nemažai visiems mums svarbių temų. Nežinote apie ką kalbėti? Temą gali padiktuoti nusikaltimų statistika seniūnijoje“, – kalbėjo I. Dutkienė.

Ji pasidžiaugė visada aktyvia Žemaitkiemio seniūnijos bendruomene, taip pat pagyrė Veprių Šešuolių, Pivonijos, Lyduokių seniūnijas, kurios dalyvavo konkurse „Saugiausia ir sveikiausia seniūnija“. Šis konkursas bus organizuojamas ir šiais metais, tad kvietė jame dalyvauti ir kitas seniūnijas.

„Kvietėme bendruomenes dalyvauti atvirų durų dienose, kurios PK vyksta lapkričio mėnesį. Kol kas sulaukėme tik Šešuolių seniūnijos atstovų. Labai laukiame ir kitų, ir nebūtinai lapkritį“, – teigė pareigūnė.

Ji taip pat teiravosi seniūnų, ar atsirastų seniūnijose gyventojų, norinčių susitikti su ESO Prevencijos skyriaus pareigūnais, kuris galėtų papasakoti apie elektros vagystes iš transformatorinių, apie tai, ką daryti, kai nutrenkia elektra arba kai sulaukiama ESO darbuotojais apsimetusių sukčių.

Pareigūnės priminė, kad pagrindinis bendrosios pagalbos telefono numeris yra 112 ir įvykus bet kokiam įvykiui (net užpuolus šuniui), pirmiausia reikėtų rinkti šį numerį, o ne skambinti policijos tyrėjui.

Viešnios informavo, kad Ukmergės rajono PK vykdys prevencinę priemonę „Nepilnametis 2018“ bei naujų alkoholio draudimų kontrolę.

Kartu su seniūnais nutarta kovo mėnesį organizuoti Ukmergės rajono PK vadovų, bendruomenės pareigūnių susitikimus seniūnijose su gyventojais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų