Spausdinti šį puslapį

Šimtmečio metais – dovanos naujagimių tėveliams

Savivaldybėje susirinkusiems tėveliams buvo įteiktos dovanos. Autorės nuotr. Savivaldybėje susirinkusiems tėveliams buvo įteiktos dovanos. Autorės nuotr.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga Ukmergės rajono savivaldybė visiems šiais metais rajone jau gimusiems ir gimsiantiems naujagimiams paruošė praktišką dovaną – 100 eurų vertės naujagimio kraitelį su būtiniausiais reikmenimis pirmiesiems kūdikio gyvenimo mėnesiams.

Šiam tikslui šių metų biudžete savivaldybė numatė skirti 30 tūkstančių eurų sumą.

Sąlygos naujagimio kraiteliui gauti yra trys: kūdikis turi gimti 2018-aisiais metais, abu jo tėvai arba vienas iš jų (jei yra vienišas/a) turi būti deklaravę gyvenamąją vietą Ukmergės rajone ir faktiškai čia gyventi, kūdikio gyvenamoji vieta taip pat turi būti deklaruojama mūsų rajone.

Vasario 2-ąją Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas kartu su savo pavaduotoja Klavdija Stepanova įteikė pirmuosius naujagimio kraitelius mažiesiems ukmergiškiams. Atsiimti dovanos atvyko trijų mergaičių: Evos, Deinos ir Noros bei septynių berniukų: Merkelio, Kasparo, Tajaus, Danylos, Darijaus, Arono ir Benedikto tėveliai.

„Tikimės, kad šios dovanos mažiausiems mūsų ukmergiškiams išliks kaip pirmasis rajono valdžios pagarbos ženklas. Norime, kad užaugę ir bet kur likimo nublokšti jūsų vaikai visada prisimintų esantys ukmergiškiai“,  – susitikime sakė meras R. Janickas.

Iš viso pirmąjį šių metų mėnesį Ukmergėje gimė 16 kūdikių. Buvo išsiųsti 14 kvietimų atsiimti kraitelio, nes dvi šeimos gyvena Utenoje ir Vilniuje.

Pernai rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje įregistruoti 352 gimimai (187 berniukai ir 165 mergaitės), 79 iš jų – užsienio valstybėse gimę mūsų kraštiečių kūdikiai.

Savivaldybės dėmesio Ukmergės naujagimiai sulaukia jau nuo 2016 metų – gegužės pabaigoje, Miesto šventės metu, visiems nuo vienos Miesto šventės iki kitos Ukmergėje gimusiems kūdikiams savivaldybė rengia jų pagerbimo ceremoniją. Jos metu naujiesiems miesto gyventojams įteikiama po specialų „Ukmergiškio liudijimą“, marškinėlius su užrašu „Aš – naujasis Ukmergės pilietis“, knygą „Mūsų vaikas“ bei šios akcijos rėmėjų paruoštą dovanėlę.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)