Spausdinti šį puslapį

Apdovanoti Mero padėkos ženklais

J. Daunys, A. Grigucevičius, V. Pulkauninkienė, R. Ramanauskas. Gedimino Nemunaičio nuotr. J. Daunys, A. Grigucevičius, V. Pulkauninkienė, R. Ramanauskas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga Mero padėkos ženklu apdovanoti keturi ukmergiškiai.

Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas apdovanojimus įteikė Vasario 16-ąją kultūros centre vykusiame renginyje.

Apdovanotas Juozas Daunys – buvęs ilgametis AB „Ukmergės keliai“ vadovas, tuometinės Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Ukmergės iniciatyvinės grupės narys.

Padėkos ženklas jam įteiktas už  Laisvės ir Nepriklausomybės simbolių liudijimą ir asmeninį indėlį organizuojant paminklo „Lituania Restituta“ atstatymą. Kandidatūros teikėjas – rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešoji biblioteka.

Apdovanojimas įteiktas klubo „Miško broliai“ vadovui Artūrui Grigucevičiui. Savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus siūlymu jis apdovanotas už Lietuvos partizanų atminimo ir partizaninio judėjimo istorijos išsaugojimą bei aktualizavimą, už patriotizmo ir meilės tėvynei ugdymą.

Dukstynos pagrindinės mokyklos bendruomenės siūlymu šios mokyklos istorijos mokytoja metodininkė Vida Pulkauninkienė apdovanota už išskirtines tautiškumo, pilietiškumo ir tolerancijos pamokas Ukmergės krašto jaunuomenei ir visai bendruomenei, kūrybiškai įamžinant ir įprasminant svarbiausius mūsų krašto istorijos momentus.

Už gilų ir nuoseklų mokslinį darbą tyrinėjant krašto ir žmonių istoriją, už šios istorijos sklaidą ir ypatingą atsidavimą muziejininko profesijai apdovanotas Ukmergės kraštotyros muziejaus muziejininkas Raimondas Ramanauskas. Apdovanojimui jo kandidatūrą pristatė kolegos muziejininkai.

Taip pat apdovanoti konkurso „Pilietiškiausia rajono mokykla“ nugalėtojai. Norą dalyvauti konkurse buvo pareiškusios 7 rajono ugdymo įstaigos. Komisija, atsižvelgdama į jų aktyvumą įgyvendinant įvairias akcijas, iniciatyvas bei renginius, nugalėtojais išrinko Jono Basanavičiaus gimnaziją, lopšelį-darželį „Žiogelis“ ir mokyklą-darželį „Varpelis“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)