Spausdinti šį puslapį

Savivaldybė dalija laikrodukus

Ukmergės rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriuje, 25 ir 33 kabinete, galima pasiimti vadinamąjį parkavimo laikroduką – transporto priemonių atvykimo laiką nurodantį laikrodį.

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus primena Kelių eismo taisyklių 149 punktą, kuris skelbia: „Palikdamas stovėti motorinę transporto priemonę stovėjimo trukmę ribojančio ženklo galiojimo zonoje, vairuotojas privalo palikti informaciją apie motorinės transporto priemonės atvykimo laiką už priekinio motorinės transporto priemonės stiklo taip, kad ji būtų matoma kitiems asmenims“.

Atkreiptinas dėmesys, kad baudžiama ne tik už tai, jog automobilis stovi ilgiau negu numato ženklas, bet ir už tai, jog nepaliekama informacija, kada automobilis pastatytas.

Šis automobilių statymo reikalavimas negalioja skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtoms transporto priemonėms.

A. Dutkus sako, kad forma, kaip pateikti informaciją apie laiką, kada paliktas automobilis, nėra standartizuota. Tad su savimi reikėtų turėti arba parkavimo laikroduką, arba popieriaus lapelį, rašiklį ir laiką tiesiog užrašyti.

Stovėjimo trukmę ribojantys kelio ženklai Ukmergės centre buvo pastatyti praėjusių metų kovą. To prireikė gavus gyventojų skundų, kad centrinėse gatvėse darbo dienomis nėra kur palikti transporto priemonių. Minėti kelio ženklai yra įrengti ir Veterinarijos, Gedimino bei kitose miesto gatvėse.

Atvykimo laiką nurodančius laikrodukus savivaldybė nemokamai pradėjo dalyti nuo šių metų vasario mėnesio.

Už šį pažeidimą – stovėjimo trukmę ribojančio ženklo nepaisymą – rajono savivaldybės specialistai baudų dar nėra skyrę nė vienam vairuotojui – kol kas tik palieka perspėjimus. Bet planuoja pradėti bausti, nes įspėjimų per metus išdalyta jau daugiau nei 900 ir yra vairuotojų, juos gavusių net po kelis sykius.

UŽ inf.


automobiliai išsimokėtinai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)