Spausdinti šį puslapį

„Dainų dainelėje“ – tūkstančiai atlikėjų

Tarp „Dainų dainelės“ vedėjų – ir Raminta Naujanytė-Bjelle. V. Radžiūno/LRT nuotr. Tarp „Dainų dainelės“ vedėjų – ir Raminta Naujanytė-Bjelle. V. Radžiūno/LRT nuotr.

Ilgametes tradicijas turinčiame Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurse „Dainų dainelė“ ir šiemet išvysime būrį ukmergiškių. Tarp koncerto vedėjų – taip pat iš mūsų krašto kilusi dainininkė.

Apie mūsų rajono dainorėlių sėkmę konkurse informavo savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Krikštaponienė. Regioniniame etape iš dešimties deleguotų kolektyvų vertinimo komisija atrinko aštuonis, kurie filmuosis televizijoje. Jie ruošiasi dalyvauti kovo 17 dieną Lietuvos nacionalinėje televizijoje vyksiančiame konkurso 3 etapo 4 koncerte.

Ukmergei šiame konkurse atstovaus: mergaičių vokalinis ansamblis iš lopšelio-darželio „Žiogelis“ (mokytoja Valentina Starkova); Gabija Railaitė (Meno mokykla, Dalia Sližytė); Beatričės Suslavičiūtės ir Tėjos Petrauskaitės duetas (Meno mokykla, D. Sližytė ir Dalia Stundžienė); Nikolės Kolosovaitės ir Eleonoros Nikol Samorodskajos duetas (Meno mokykla, Daiva Petrikienė); 4 klasės mergaičių ansamblis iš Meno mokyklos (D. Petrikienė); 5 klasės mergaičių ansamblis (D. Petrikienė); merginų vokalinis tercetas – Karolina Nugaraitė, Indrė Kiaušinytė ir Otilija Pažėraitė (Meno mokykla, D. Sližytė); mišrus vokalinis ansamblis iš Antano Smetonos gimnazijos (Jūratė Martinkutė).

Atlikėjų prieš pasirodymą laukia repeticijos, truksiančios net šešias valandas – nuo 11 iki 17 valandos. Koncerto įrašas bus filmuojamas 18–20.30 val. LRT Didžiojoje studijoje.

Koncerto filmavime taip pat kviečiami dalyvauti šeimos nariai, sirgaliai. Įėjimas nemokamas. Tiesa, dalyviai ir lydintys asmenys turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Norintieji studijoje stebėti filmavimą registruojami.

Pirmojo šių metų „Dainų dainelės“ koncerto filmavimas jau įvyko. Vesti konkursą šiemet patikėta duetui: iš Ukmergės kilusiai dainininkei Ramintai Naujanytei-Bjelle, 2006 ir 2008 metų „Dainų dainelės“ laureatei, ir renginių vedėjui Ignui Andriukevičiui.

„Dainų dainelė“ jau skaičiuoja 44-us metus. 1974-aisiais gimęs konkursas vyksta kas dvejus metus. Projekte dalyvauja 3–19 metų vaikai ir mokiniai iš visos Lietuvos.

Geriausius dalyvius kovo–gegužės mėnesiais išvys televizijos žiūrovai. Jie skirstomi į keturias amžiaus grupes. Skelbiama, kad regioniniuose turuose ir televizijos koncertuose pasirodo iki 5 tūkst. jaunųjų dainininkų, akompanuojančių ansamblių ir kitų dalyvių.

Baigiamojoje konkurso laureatų šventėje, tradiciškai rengiamoje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, jų koncertuoja daugiau kaip 300. Per visą „Dainų dainelės“ gyvavimo istoriją joje dalyvavo daugiau kaip 200 tūkst. vaikų.

Ši „Dainų dainelė“ – 23-ioji. Pirmąjį jos koncertą žiūrovai ekranuose išvys šį sekmadienį, kovo 4 dieną, 15.45 val. per „LRT Kultūros“ kanalą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)