Spausdinti šį puslapį

Gedimo ieško Didžiojoje Britanijoje

Filmai, modernia aparatūra Ukmergėje pradėti rodyti prieš metus, iš karto sulaukė didelio susidomėjimo. Filmai, modernia aparatūra Ukmergėje pradėti rodyti prieš metus, iš karto sulaukė didelio susidomėjimo.

Be mėgstamos pramogos trumpam laikui liko Ukmergės kino mylėtojai. Praėjusią savaitę sugedo kultūros centre ukmergiškiams filmus rodantis vienas moderniausių kino projektorių „Christie“.

Ukmergės kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Gražvyda Tušienė pasakojo, kad sudėtingo skaitmeninio agregato gedimo teko ieškoti Anglijoje esančios firmos gamintojos specialistams.

„Nustačius gedimo priežastį, iš Didžiosios Britanijos bus išsiųsta detalė, o tada aparatus prižiūrinčios įmonės meistrai iš Vilniaus atvažiuos ir kino projektorių sutvarkys. Tikimės, jog tai pavyks atlikti per tris dienas“, – praėjusią savaitę savo feisbuko paskyroje paskelbė Ukmergės kultūros centras.

Filmų rodymas – sudėtingas procesas. Pirmiausia į Ukmergės kultūros centre esantį kino projektorių, turintį unikalų kodą pasaulio kino teatrų sistemoje, internetu atkeliauja filmo skaitmeninis failas. Jo parodyti negalima be specialaus skaitmeninio rakto, gaunamo į el. paštą ir tinkančio tik mūsų aparatui. Tame rakte yra informacija apie tai, kurią valandą ir kiek dienų ar seansų galima rodyti filmą.

Užstrigus aparatui, perkelti seansą į kitą dieną taip paprastai negalima. Reikia užsakyti seansus pas filmų tiekėjus ir gauti naujus leidimus. Bet koks bandymas remontuoti aparatą patiems yra draudžiamas.

G. Tušienė sako, kad panašūs gedimai nutinka ir visose didžiuosiuose kino teatruose. Tačiau ten yra ne viena, o kelios ar net keliolika kino salių, tad žiūrovai visai be kinų nelieka.

G. Tušienė pasakojo, kad įsigijus modernią kinams rodyti aparatūrą, Ukmergės kultūros centre susirenka pilnutėlė žiūrovų salė.

Praėjusiais metais Ukmergėje rodomus filmus žiūrėjo 24 tūkstančiai žiūrovų.

Populiariausi Ukmergėje Lietuviški kino filmai. Pernai žiūrovai gausiai plūdo į filmus „Trys milijonai“, „Zero III“, o šiemet labai didelio susidomėjimo sulaukė „Pelėdų kalnas“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)