Spausdinti šį puslapį

Pašto reforma Ukmergės nepalietė

Skaitytojus domina kai kurie su pašto veikla susiję klausimai ir tai, ar tinkamai rūpinamasi įmonei priklausančiu turtu.

Ukmergiškis Vytautas teiravosi, kaip sekasi įgyvendinti pernai šalyje pradėtą pašto reformą. „Teko girdėti, kad Utenoje, Jonavoje, kituose rajonuose daug paštininkų liko be darbo. Pas mus kažkas buvo pradėta, tačiau taip ir nurimo. Kokia situacija mūsų rajone?“ – klausia gyventojas.

Laikraštyje rašėme apie ketinimus kaimiškose seniūnijose pašto veiklą padaryti modernesnę. Naujovės turėjo būti pradėtos įgyvendinti pernai balandį. Kalbėta apie ateities laiškininkus, kurių užduotis – vykti pas klientus į namus ir juos aptarnauti.

Šios valstybės valdomos įmonės vadovai tuomet teigė, kad Ukmergės rajono seniūnijų gyventojams atsiras daugiau galimybių pasinaudoti įmonės teikiamomis paslaugomis. Esą kaimuose, kur labai prastėja demografinė situacija, mažėja ir klientų srautai bei pašto suteikiamų paslaugų apimtys. Todėl permainomis siekiama efektyvesnio bendrovės darbo.

Be to, kaimuose nemažai žmonių, kuriems dėl ligos ar vyresnio amžiaus sunku patiems pasiekti artimiausią pašto skyrių.

Pašto atstovai buvo atvykę į susitikimą rajono savivaldybėje, planus aptarė su rajono vadovais, seniūnais. Pastarieji tąsyk svečiams turėjo daug priekaištų: kalbėjo apie nežinia kodėl paskubomis bandomą įgyvendinti reformą, be darbo liksiančius žmones, abejojo jos reikalingumu.

Panašu, kad būta daugiau triukšmo nei realių šios idėjos sumanytojų veiksmų. Mat šiuo klausimu mūsų rajone iš tiesų bent jau kol kas niekas nevyksta. Tą „Ukmergės žinioms“ patvirtino ir akcinės bendrovės Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

„Mobiliųjų laiškininkų reformos plėtra šiuo metu yra pristabdyta. Projektas dabar veikia dvylikoje apylinkių. Ukmergė į jas nepatenka. Reforma čia nebuvo įgyvendinama“, – teigė ji.

„Kadangi pasikeitė visa Lietuvos pašto vadovybė, šiuo metu vertinama reformos esmė, analizuojami rezultatai. Taigi kol kas apie naujoves yra anksti kalbėti“, – pridūrė pašnekovė.

Ji taip pat atsakė į kitos mūsų skaitytojos klausimą dėl Kauno gatvėje esančio centrinio pašto laiptų būklės. Moteris piktinosi, kad, nors jau seniai buvo atnaujintos paties pašto patalpos, laiptai palikti „baisūs, ištrupėję, tuoj pradėsiantys byrėti“. „Pavojinga jais ir lipti – baisu koją dėti, kad neišklyptų. O kaip senam žmogui?“ – pastebi ukmergiškė.

„Laiptus planuojame sutvarkyti šiais metais. Šiuo metu atliekame darbų rangos pirkimą, kurio procedūra užtrunka, nes tai yra viešasis pirkimas. Kai tik bus patvirtintas darbų rangovas, imsimės laiptų remonto“, – patikino V. Budrienė.

Šio pašto renovacija buvo atlikta 2012 metais, truko apie pusmetį. Buvo atnaujintos patalpų šildymo, vėdinimo sistemos, pakeisti langai. Tiesa, po renovacijos pašto patalpos gerokai sumažėjo.

Ką ketinama daryti su likusiomis patalpomis, įmonės atstovai kol kas neatskleidžia, o patys pašto darbuotojai sako nieko nežinantys.

Mūsų rajone iš viso yra 14 paštų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)