Spausdinti šį puslapį

Vaikai atostogavo Veprių stovykloje

Veprių stovykloje kiekvienas atrado savyje kažką naujo. Veprių stovykloje kiekvienas atrado savyje kažką naujo.

45 vaikai iš Kauno ir Ukmergės rajonų pavasario atostogas praleido Veprių stovykloje.

Stovyklautojai keliavo Veprių kraterio apylinkėmis, ieškojo meteorito pėdsakų, sėmėsi stiprybės iš Bėčių šaltinio, šimtamečio Veprių ąžuolo, aplankė Veprių piliakalnius.

Rūtos ir Česlovo Lukenskų namuose stovyklautojai „Paukščių tako“ žvilgsniu pažvelgė į žemę, eksperimentavo spalvų laboratorijoje, vaišinosi sūriu.

Karatė treneris ir sporto medicinos gydytojas Gediminas Tankevičius dalijosi įspūdžiais apie karatė, keliones, mediciną ir sveiką gyvenimo būdą. Pabendravę su gamtos tyrinėtoju ir fotografu Mariumi Čepuliu, vaikai sužinojo daug tikrų ir netikrų mitų apie gyvūnus, išsiaiškino, kuris gyvūnas yra protingiausias, kaip obuolius „neša“ ežiukas. Su psichologe Jurgita Vasiliauskiene stovyklautojai mokėsi spręsti komandines užduotis, savęs pažinimo.

Kiekvienas atrado savyje kažką naujo, ko anksčiau nemokėjo ar nežinojo. Kas išmoko susitaikyti su pralaimėjimo kartėliu ir įgijo draugų palaikymą, kas sužinojo, kad turi savyje daug valios ir ištvermės įveikti žygius pėsčiomis ir dviračiais, kitam pavyko atsipalaiduoti relaksacijos metu, išgyventi be kompiuterio ir mobilaus telefono, kitas sužinojo ant kokio medžio auga kankorėžiai.

Visi pajuto gamtos virsmus – atvykę dar grožėjosi užšalusiu Veprių ežeru, o išvykstant – stebėjo plaukiojančias gulbes, besistiebiančias žibutes.

Informavo Veprių stovyklos projektų koordinatorė Aldona Rudokienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)