Spausdinti šį puslapį

Iš filologų konkurso grįžo su medaliais

Ukmergiškiai – Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurso laureatai. Ukmergiškiai – Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurso laureatai.

Antano Smetonos gimnazijos ketvirtokė Guoda Taraškevičiūtė (mokyt. Zita Markauskienė), Jono Basanavičiaus gimnazijos trečiokas Edvinas Bražinskas (Violeta Puzarienė, Rima Jakštienė) ir penktokas Modestas Petraitis iš Dukstynos pagrindinės mokyklos (Elvyra Augustinavičienė) dalyvavo 50-ajame Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurse Vilniuje.

Konkurso atidarymo renginys vyko Lietuvos nacionalinėje bibliotekoje. Mokinių darbų aptarimai, pokalbiai su vertintojais prozos, poezijos, literatūros kritikos, publicistikos, tautosakos, kalbos ir vertimų sekcijose buvo organizuojami Vilniaus Simono Daukanto gimnazijoje.

Šiais metais į baigiamąjį renginį pakviesti 102 kūrėjai iš 35 Lietuvos miestų ir rajonų. Jų darbus vertino ir kartu su mokiniais aptarė Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto, Vilniaus universiteto mokslininkai.

Jaunieji filologai, pasakojo mokytoja Z. Markauskienė, savo kūrybą skaitė Rašytojų sąjungos klube, lankėsi Valdovų rūmuose. Minėtoje bibliotekoje žiūrėjo švedų filmą „Ledo drakonas“, kuris tarptautiniame kino festivalyje Malmėje pripažintas geriausiu vaikų kino filmu (šią galimybę suteikė Švedijos ambasada Vilniuje).

Konkursas, džiaugiasi pedagogė, buvo sėkmingas – visi trys tapo laureatais. Guoda (poezijos sekcija) gavo II laipsnio diplomą ir sidabro medalį, Edvinas (vertimų sekcija) ir Modestas (prozos sekcija) buvo apdovanoti III laipsnio diplomais ir bronzos medaliais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)