Spausdinti šį puslapį

Apdovanojimus įteikė už nuopelnus kultūrai

Geriausia rajono kultūros darbuotoja Daiva Stimburienė (dešinėje) dėkojo savo kolektyvui, šeimai. Autorės nuotr. Geriausia rajono kultūros darbuotoja Daiva Stimburienė (dešinėje) dėkojo savo kolektyvui, šeimai. Autorės nuotr.

Pasaulinės kultūros dienos, minimos balandžio 15-ąją, proga Ukmergėje kasmet apdovanojami kultūrai nusipelnę žmonės. Šiemet surengtose iškilmėse tradiciškai pagerbti geriausias metų kultūros darbuotojas, sėkmingiausio metų kūrybinio projekto autorius ir kultūros mecenatas.

Geriausiųjų vardo verti asmenys vertinami už nuopelnus jų praktinėje veikloje, pasiekimus, reikšmingiausius darbus kultūros srityje ir paramą kultūrai, visuomenės pilietinių vertybių ugdymą. Pasak savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjos Lolitos Gerulskienės, pretendentus šiems apdovanojimams siūlo rajono kultūros, kitų įstaigų vadovai, bendruomenės. Vadovai, be geriausio kultūros darbuotojo, taip pat siūlo ir kultūros mecenatą.

Pasiūlytas kandidatūras posėdyje nagrinėja rajono savivaldybės kultūros taryba, kurioje – 12 narių. Savo sprendimą ji teikia tvirtinti rajono savivaldybės tarybai – būtent ji steigia minėtas nominacijas.

Sėkmingiausio kūrybinio projekto nominacija yra suteikiama už dailės, muzikos, teatro, šokio, literatūros, publicistikos ir kitose kūrybos srityse pasiektą išskirtinį rezultatą, įgyvendintą projektą. Jį apdovanoti teikė rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešoji biblioteka. Nutarta skirti šią nominaciją kompozitoriui Sauliui Augliui už roko operą „Legenda apie Vilkmergę“.

Geriausia Ukmergės rajono kultūros darbuotoja pripažinta Ukmergės kultūros centro Deltuvos skyriaus renginių organizatorė Daiva Stimburienė.

2017 metų kultūros mecenatu išrinkta UAB „Ukmergės statyba“, kurios vadovas – Edmundas Karaniauskas. Pasak L. Gerulskienės, metų kultūros mecenato nominacija suteikiama už paramą ar pagalbą kultūros įvykių vyksmui, kūrybinių procesų raidai, kultūrinių renginių ir kūrybinių projektų įgyvendinimui. Tai, anot jos, – nebūtinai pagalba vien pinigais: „Nuostatuose pasakyta, kad tai – finansininė ir bet kokia kita parama. „Ukmergės statyba“ ne kartą skyrė transportą atsivežti įvairių parodų. Pavyzdžiui, ir tą, kuri neseniai buvo eksponuojama Vienuolyno gatvėje, skirta Vasario 16-ajai, Valstybės atkūrimo šimtmečiui. Atlikus viešuosius pirkimus paaiškėjo, kad parodos atsivežimas būtų kainavęs apie 200 eurų, o įmonė pasiūlė atvežti. Tokia parama labai reikalinga.“

Išrinkti nominantai apdovanoti penktadienį kraštotyros muziejuje vykusiame renginyje. Jį vedė L. Gerulskienė ir rajono savivaldybės kultūros tarybos pirmininkas Romas Pivoras.

Taip pat buvo apdovanoti kiti rajono kultūrai nusipelnę asmenys: skulptorius Viktoras Žentelis, Aušrinė Stočkutė ir Odilija Murauskaitė – už renginį „Ukmergės talentai“, VšĮ „Trys kaimai“ – už parodų ciklą „Vilkamirgės galerijoje“.

Visus sveikino rajono meras Rolandas Janickas, menininkų kolegos, bičiuliai. Koncertavo Ukmergės meno mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras, kurio vadovas – Ričardas Kamarauskas.

Išrinkti nominantai apdovanoti 600 Eur dydžio piniginėmis premijomis. Projekto nominacijos laureatui tradiciškai skirta ir skulptoriaus Henriko Orakausko skulptūrėlė „Sveikinu“.

Atsiimdama šeimos narių ir kolegų dovanotas gėles D. Stimburienė dėkojo visam savo kolektyvui. E. Karaniauskui paties tapytą paveikslą įteikė Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistas, dailininkas Julius Zareckas. Plojimais pasveikintas S. Auglys, kuris negalėjo dalyvauti renginyje.

Taip pat „Šildančios šviesos padėkomis“ pavadinti apdovanojimai įteikti Ukmergės menininkams Albinui Kuliešiui, Astai Girnienei, Nijolei Paškauskienei, Oksanai Judakovai ir Arūnui Kulikauskui, Rimantui Zinkevičiui.

Šventės minėjimo diena sutapo su ką tik iš Vilniaus atkeliavusio čia spausdinto albumo „Ukmergės senamiestis: du požiūriai“ sutiktuvėmis. Pasveikinti albumo autoriai – fotografai Dainius Vytas ir Erika Majauskienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)