Spausdinti šį puslapį

Talkininkai sodino medelius

Deltuvos girininkijai priklausančiame Seveikių miške praėjusią savaitę atsodinta dviejų hektarų ploto kirtavietė. Daugiau nei 120 suaugusiųjų ir moksleivių čia pasodino 6 tūkstančius eglaičių.

Kelias valandas trukusią miško sodinimo šventę, vadinamą Miško diena, surengė bendrovė „Likmerė“ kartu su VĮ Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regioniniu padaliniu. Beržo fanerinio lukšto gamykla „Likmerė“ į jau 11-ąjį kartą organizuojamą tokį renginį pakvietė verslo partnerius, miškininkų bendruomenės atstovus, rajono savivaldybės vadovus, dvi moksleivių klases iš „Šilo“ pagrindinės mokyklos ir Antano Smetonos gimnazijos.

Bendrovės „Likmerė“ generalinis direktorius Mindaugas Kasmauskis pasakojo, kad tradicija, kai verslininkai ir medienos perdirbėjai atsodina iškirstą mišką, iš Latvijos atkeliavo 2007 metais ir sėkmingai prigijo Lietuvoje. Ukmergiškių parodytu pavyzdžiu jau pasekė ir daugiau Lietuvos įmonių. „Turime jausti socialinę atsakomybę, negalime būti vien tik medienos naudotojai, privalome mišką ir sodinti, ir jį puoselėti“, – sako M. Kasmauskis.

Pasak jo, per dešimties metų laikotarpį surengtas Miško dienas „Likmerė“ jau atsodino apie 40 hektarų kirtaviečių, čia prigijo ir žaliuoja daugiau nei 120 tūkstančių įvairių medžių.

„Didžiuojamės, kad Ukmergės kraštas turi bendrovę „Likmerę“ – socialiai atsakingo verslo atstovę, rodančią tokį gražų pavyzdį ne tik Ukmergei, bet ir visai Lietuvai. Mišku turime rūpintis mes visi, ne vien tik miškininkai. Kuo daugiau sunaudojame perdirbtos medienos, tuo daugiau turime atsodinti miškų“, – dėkodamas šios bendrovės vadovui, jo komandai ir visiems šios tradicinės šventės dalyviams, kalbėjo Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)