Spausdinti šį puslapį

Priminimas žvejams mėgėjams

Baigiasi, kaip numato Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės, kiršlių ir salačių žvejybos draudimas ir prasideda žiobrių žvejybos draudimas, kuris truks iki birželio 15-osios.

Ateinantį sekmadienį, gegužės 20 d., Nemuno deltos regioninio parko telkiniuose jau bus galima žvejoti ne tik sterkus, bet ir karšius. Iki gegužės 20-osios šio parko vandens telkiniuose žvejyba nedraudžiama, tačiau visus sugautus karšius ir sterkus privalu nedelsiant paleisti atgal į tą patį vandens telkinį.

Gegužės 20 d. jau bus leidžiama žvejoti ir pagrindinėje žuvų nerštavietėje Kauno mariose – 400 m zonoje apie Dabintos pusiasalį. Nuo balandžio 20 d. šioje zonoje draudžiama gaudyti bet kokias žuvis.

Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia gaudyti kiršlius, masalui naudojant sliekus ar kitus natūralios kilmės masalus. Salačių žvejybai leidžiama naudoti ne daugiau kaip du masalus (du kabliukus). Aplinkosaugininkai primena, kad draudžiama paimti mažesnį nei 30 cm kiršlį ir mažesnį nei 55 cm salatį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)