Spausdinti šį puslapį

Namas ant ratų mokė tausoti aplinką

Projekto dalyvės Rūta, Monika, Justina, Aistė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Projekto dalyvės Rūta, Monika, Justina, Aistė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje šeštadienį trumpam sustojo namas ant ratų, kurio viduje – įvairūs būsto puošybos elementai, lentynėlės ir net staliukai, pagaminti iš nebereikalingų, tačiau atnaujintų  daiktų. Staliukai sukurti iš senų žurnalų, lentynos – iš lagaminų, šviestuvai – iš virtuvės rakandų.

Šis namas buvo sustojęs Ukmergės mieste, prie miesto stadiono,  ir Šventupės gyvenvietėje.

Projekto „Darnūs namai“ namo ant ratų apžiūrėti užsukę gyventojai taip pat dalyvavo ir kūrybinėse dirbtuvėse. Žinias aplinkosaugos srityje jie galėjo pasitikrinti viktorinoje. Taip pat lankytojai aktyviai įsitraukė į interaktyvias veiklas – varžėsi, kas greičiau ir teisingai išrūšiuos atliekas į atitinkamus konteinerius, taip pat domėjosi, ką skanaus galima pasigaminti iš maisto likučių.

Ukmergėje sutikta Vilma labai džiaugėsi, jog projektas aplankė ir jos miestą. „Manau, kad tokie projektai yra labai svarbūs ir padeda supažindinti visuomenę su atliekų rūšiavimo pagrindais. Iki šiol neteko perdirbti daiktų, bet įkvėpta šios ekspozicijos, tikrai pabandysiu pasigaminti panašių daiktų ir papuošti jais savo namus“, – teigia pašnekovė.

Unikalios namo ant ratų ekspozicijos kelionės po 60 Lietuvos savivaldybių ir 120 vietovių organizuojamos Aplinkos ministerijos iniciatyva. Projektas finansuojamas ES paramos lėšomis.

Ministerija siekia skleisti atsakingo vartojimo idėjas, paprastais gyvenimiškais pavyzdžiais parodydama, kaip kiekvienas galime prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir sukauptas senienas paversti naujais, vertingais daiktais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)