Ukmergėje viešėjo Kinijos ambasadorius Shen Zhifei

Rolandas Janickas ir Shen Zhifei. Autorės nuotr. Rolandas Janickas ir Shen Zhifei. Autorės nuotr.

Gegužės 16-ąją Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Stasys Jackūnas priėmė Kinijos ambasadorių Lietuvoje Shen Zhifei ir jo patarėją Zhou Yuxi.

Susitikimo metu svečiams parodytas kino filmas apie Ukmergę, papasakota jo istorija, apžvelgti pasiekimai kultūros, švietimo ir verslo srityse, aptartos galimo bendradarbiavimo galimybės, taip pat augančių dvišalių santykių svarba, vis labiau stiprėjantis Lietuvos ir Kinijos ekonominis bendradarbiavimas ir kt.

Šių metų vasario mėnesį darbą Lietuvoje pradėjęs 10-asis Kinijos ambasadorius Shen Zhifei prisipažino, kad tai pirmoji jo kelionė „už Vilniaus ribų“, į šalies regioną.

„Man yra labai patrauklūs tokie miestai kaip Ukmergė. Tai tuo pačiu ir jaunas, ir senas miestas, turintis ilgą istoriją bei kuriantis naują gyvenimą. Tai labai maloni vieta gyventi.

Visiems ukmergiškiams siunčiu pačius geriausius savo ir visos Kinijos linkėjimus“, – plačiai šypsodamasis kalbėjo ambasadorius.

Pasak jo, tiek Kinijos, tiek Lietuvos miestų savivaldybės susiduria su tais pačiais iššūkiais – pirmoje vietoje yra gyventojai ir jų poreikiai. Kinijoje net mažo miesto gyventojų skaičius gali ir kelis kartus viršyti visos Lietuvos gyventojų skaičių.

„Kinijos miestų vadovams dažniausiai tenka spręsti oro užterštumo, kelių, eismo, gyventojų švietimo ir kitas problemas, jie privalo gyventojams užtikrinti švarą ir saugumą, bet svarbiausia – turi siekti, kad visi jie būtų laimingi.

Pasaulio miestai vis labiau tampa tarptautiniais, nes žmonės aktyviai juda ne tik tarp miestų, bet ir tarp valstybių, žemynų.

Aš labai tikiuosi, kad koks nors Kinijos miestas taps Ukmergės miesto partneriu. Mes labai skatiname kinus investuoti Lietuvoje, o Lietuvos eksportą – Kinijoje. Turime daug ko vieni iš kitų išmokti ir kuo pasidalinti.

Labai tikiuosi, kad vis daugiau žmonių iš Ukmergės turės galimybių apsilankyti Kinijoje“, – kalbėjo Shen Zhifei.

Savo viešnagės metu Ukmergėje Kinijos ambasadorius taip pat aplankė Antano Smetonos gimnaziją, rajono policijos komisariatą, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklą, bendrovę „Narbutas Furniture Company“, bendrovės „Ecomada“ kinų restoraną Ukmergėje „China Town“.

Kinijos ambasados atstovų vizitą organizavo Ukmergės miesto bendruomenės pirmininkas ir Lietuvos Santarvės fondo steigėjas Julius Kazėnas.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų