Žirnajų ežere pradėjo buriavimo sezoną

Ukmergės jūrų skautai džiaugiasi įveiktu iššūkiu – per 18 mėnesių jie pastatė aštuonias „Optimist“ klasės mokomąsias jachtutes, sukomplektavo jų transportavimo priekabą ir vadovo motorinę pripučiamą valtį.

Projektas pradėtas 2016 metų rudenį, o baigtas šiemet gegužės 12 d., kai pastatyti laivai nuleisti į Žirnajų ežerą pirmam buriavimui.

„Skautų slėnio“ ir Ukmergės jūrų skautų vadovas Jonas Dragūnas pasakojo, kad laivai gaminti šaltuoju metų laiku.

Septyni iš jų pastatyti Jaunimo laisvalaikio centro patalpose, vienas – Siesikų gimnazijoje.

Prie darbų nuolat prisidėjo 80 Ukmergės jūrų skautų, taip pat atvykdavo svečių iš kitų miestų. Nuolat darbavosi „Erasmus“ programos savanoriai.

„Skautų slėnio“ vadovas dėkoja rėmėjams ir partneriams, be kurių pagalbos tai nebūtų įvykę: Pasaulio ir Europos skautų fondams, Taivano ambasados Taipei misijai, laivų statybą rėmusiai UAB „Likmerė“, Gintaro Steponavičiaus paramos fondui.

Projekto veiklos taip pat finansuotos iš Neformalaus vaikų švietimo programos ir asmeninių J. Dragūno lėšų.

Praėjusį savaitgalį Ukmergės jūrų skautai Žirnajų ežere pradėjo šių metų buriavimo sezoną jaunimui. Čia bus organizuojami mokymai ir stovyklos Lietuvos ir užsienio skautams, vaikams ir jaunimui.

J. Dragūnas sako, kad Ukmergėje statyti laivai keliaus į šimtmečio stovyklą Rumšiškėse, o ateityje – ir į kitas regatas Lietuvoje ir užsienyje.

Planuojama, kad per metus šiuose laivuose buriuoti mokysis apie 300 vaikų, o į mūsų rajone vykstančias „Skautų slėnio“ veiklas pritraukta per 2 000 dalyvių.

Į Jūrų skautų programą Ukmergėje nuo rugsėjo galės prisijungti nauji kandidatai, norintys gyventi aktyviai, įgyti praktinių įgūdžių, išmokti užsienio kalbų.

Šiuo metu Ukmergės rajone  organizacija vienija 60 tikrųjų Lietuvos skautijos narių, jūrų skautų ir tiek pat kandidatuojančių jais tapti bei pagal „Erasmus“ programą dirbančių savanorių iš Rumunijos, Olandijos, Čekijos, Ukrainos, Ispanijos ir Italijos.

Dėl vykdomos Neformalaus vaikų švietimo programos savaitiniai užsiėmimai yra nemokami.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų