Spausdinti šį puslapį

Tarp dalyvių – ir užsieniečiai

Užsieniečiai dalyvavo Miesto šventės renginiuose. Gedimino Nemunaičio nuotr. Užsieniečiai dalyvavo Miesto šventės renginiuose. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės šventėje kasmet sulaukiama nemažai svečių iš užsienio miestų, su kuriais bičiuliaujasi Ukmergė. Šiemet šventėje dalyvavo dešimt delegacijų iš aštuonių užsienio valstybių.

Atvyko dalyvių iš mūsų rajono savivaldybės partneriais tapusių miestų, su kuriais bendradarbiaujama turizmo, švietimo, sporto, kultūros, jaunimo ir visuomeninių organizacijų mainų srityse. Vykdomi bendri meno ir kiti projektai, savivaldybės, jos įstaigų darbuotojai vyksta semtis patirties, dalyvauja mokymuose, yra kviečiami į tų miestų šventes, muges.

Viena pirmųjų į Ukmergės miesto šventę penktadienį atvyko delegacija iš Didžiosios Britanijos. Tarp svečių taip pat – Švedijos, Vokietijos, Latvijos, Ukrainos, Lenkijos, Baltarusijos, Vengrijos atstovai.

Užsieniečiai dalyvavo rajono mero padėkos rėmėjams ir partneriams vakare. Kai kurie iš jų Ukmergėje – nebe pirmą kartą. Šeštadienį jie sveikino ukmergiškius ir miesto svečius su švente, dalyvavo jos renginiuose, žygiavo tradicinėje šventinėje eisenoje.

Svečiai iš užsienio apsistojo miesto viešbutyje. Užimti jų delegacijas šventės metu – savivaldybės Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus darbuotojų užduotis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)