Spausdinti šį puslapį

„Aš myliu tėvelį“

Kiekvienam vaikui, atėjusiam į šį pasaulį, saugiausia augti mylinčių tėvų šeimoje. Mylinčių vienas kitą ir mylinčių vaikus aplinkoje. Meilė yra toks stiprus jausmas, kad valdo ne tik atskirų žmonių gyvenimus, bet ir visą pasaulį.

Viltė beprotiškai įsimylėjo Saulių. Metė mokslus, išėjo iš namų ir atsikraustė pas mylimąjį. Saulius dirbo programuotoju, buvo mažai bendraujantis, uždarokas jaunuolis. Sekėsi jiems neblogai. Nebuvo didelės  romantikos, nebuvo ir ašarų. Viltė pradėjo lauktis mažylio. Bet viskas baigėsi labai nelaimingai. Persileidimas antroje nėštumo pusėje ir žiauri diagnozė – vaikų niekada nebeturės.

Po keleto santuokos metų pora pradėjo galvoti apie įsivaikinimą.

Pirmą kartą abu atėjo į globos namus pasidomėti, ar yra vaikučių, kuriuos būtų galima įvaikinti. Iš kažkur atsirado kelerių metų mažylis, niekas nepastebėjo, bet jis apsikabino Sauliaus koją ir pradėjo kartoti „Aš myliu tėvelį, aš myliu tėvelį“.

Taip Saulius tapo Tado įtėviu. Ir kaip to mažylio atėjimas pakeitė šį romų, nekalbų ir uždarą vyrą. Kiekvieną laisvą nuo darbo minutę Saulius leido su vaiku. O tas lyg  grandinėle pririštas niekur nesitraukė nuo įtėvio. Šiam dirbant kompiuteriu įsitaisydavo šalia ir tyliai žaisdavo.

Kaimynai ir draugai vis pasišnabždėdavo, kad likimas nedavė savo sūnaus, bet atsiuntė tikrą mažą angelą į šią šeimą.

Tėvo meilę patyrę vaikai auga daug saugesni, atviresni ir stipresni. Įgyja įvairiapusės patirties, išmoksta įvairių techninių dalykų.

Man labai graži šventė – Tėvo diena. Birželio pirmas sekmadienis pražysta atvira vaikų meile, nes gėlių puokštė lyg ir ne ta dovana. Kol turi tėvelį šeimoje, apsikabinimas ir supratimas, kad tėvelis – tai jėga, tiesiog suteikia prasmės gyventi. Gyventi ne tik savo, bet ir kitų, ne visada laimingų, žmonių labui.

Jeigu jūs norite pasidalyti savo problemomis ar bandote rasti sprendimų, kreipkitės į Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro direktorę arba skambinkite tel. (8 340) 63561, rašykite el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Užs. Nr. 419

Sigita Bakanauskienė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)