Spausdinti šį puslapį

Poilsiautojams – draudimai

Vieni maudynių mėgėjai renkasi viešuosius paplūdimius, kitiems mielesnis ramus poilsis. Vaidotės Šantarienės nuotr. Vieni maudynių mėgėjai renkasi viešuosius paplūdimius, kitiems mielesnis ramus poilsis. Vaidotės Šantarienės nuotr.

Šiemet pakeitus sveikatos apsaugos ministro patvirtintą higienos normą ,,Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“, nutarta pakeisti Žmonių gyvybės apsaugos Ukmergės rajono savivaldybės vandens telkiniuose taisykles.

Anksčiau taisyklės skelbė, kad tualetai prie maudyklų turi atitikti Lietuvos higienos normos ,,Viešieji tualetai“ reikalavimus. Dabar rašoma, kad jie turi būti įrengti ne arčiau kaip 50 m iki maudyklų, numatant patogumus ir neįgaliems žmonėms.

Taip pat skelbiama, kad paplūdimiuose kas 25 m turi būti sustatytos šiukšliadėžės arba paplūdimių prieigose turi būti pastatyti atliekų surinkimo konteineriai. Turi būti ir antrinių žaliavų (popieriaus, stiklo, plastiko) konteineriai. Paplūdimiuose, skirtuose lankytis su gyvūnais, turi būti įrengtos šiukšliadėžės gyvūnų ekskrementams.

Įvardyta, ką draudžiama daryti viešuose vandens telkiniuose. Juose draudžiama maudytis arba plaukioti plaukiojimo priemonėmis apsvaigusiems nuo alkoholio arba narkotikų, maudytis audros ir tamsiu paros metu, maudytis vaikams iki 12 metų be suaugusiojo priežiūros. Taip pat plaukioti mažaisiais, sportiniais, pramoginiais laivais, vandens motociklais, banglentėmis, burlentėmis, jėgos aitvarais, vandens dviračiais ir kitomis transporto priemonėmis paplūdimių, maudyklų zonose.

Negalima plaukioti ant automobilių kamerų, rąstų, lentų ir kitų plaukioti nepritaikytų daiktų, maudytis, nardyti bei šokinėti iš plaukiojimo priemonės jai plaukiant.

Draudžiama gadinti arba naikinti informacinius ir kitus ženklus, teršti vandens telkinius ir jų pakrantes, skalbti skalbinius, plauti motorines transporto priemones, tarą nuo kenksmingų medžiagų, važiuoti ar stovėti su motorinėmis transporto priemonėmis arčiau kaip 25 m iki vandens telkinio.

Tarp draudimų – kūrenti laužus specialiai tam neįrengtose vietose, užtverti, perkasti ar kitaip naikinti takus, kelius, vedančius prie vandens telkinių, poilsiaviečių, paplūdimių ir jų maudyklų, kelti pavojų poilsiautojų saugumui, trukdyti ilsėtis poilsiui skirtose vietose, žaloti ar naikinti esamą infrastruktūrą, kirsti ar kitaip naikinti želdinius, neturint tam skirtų leidimų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)