Spausdinti šį puslapį

Ruošiasi Joninėms ir dar vienoms įkurtuvėms

Kavinės „Rock Cafe“ Ukmergėje įkūrėjai šiuo metu tvarkosi šiame Kauno gatvės pastate, kuriame norima kuo greičiau atidaryti dar vieną ukmergiškiams įdomią vietą. Autorės nuotr. Kavinės „Rock Cafe“ Ukmergėje įkūrėjai šiuo metu tvarkosi šiame Kauno gatvės pastate, kuriame norima kuo greičiau atidaryti dar vieną ukmergiškiams įdomią vietą. Autorės nuotr.

Joninių renginiai, į kuriuos visus užsukti prašo rajono seniūnijos, bendruomenės, šiemet vyks ir Šventupėje. Linksmintis kviečia čia esantis kempingas „River Camp Lithuania“. Žadama ir tradicijų, ir neįprastų pramogų.

„Kai paparčiai žydi...“ – taip šventę pavadino organizatoriai. „Daug metų Joninės vykdavo prie Kurėnų ežero – čia nebebūna. Ir kitur, kur masiškai būdavo, jau mažiau, todėl šį kartą norim mes pabandyti“, – pasakojo vienas iš jų, ukmergiškis Kasparas Ramonas.

„Joninės neįsivaizduojamos be tradicijų – bus pinami vainikai. Ir kad būtų atitinkama muzika, teko pasirūpinti. Apskritai, svarbu, kad visa atmosfera būtų šventinė“, – sako jis.

Be muzikos, bus ir sporto, žaidimų, o vyresniesiems bus siūloma prisiminti ir tuos vaikystės žaidimus, kurių dabartinis jaunimas nelabai bežino. Pavyzdžiui, kviečiama žaisti „gumą“ – šokinėti per virvutę. Netgi bus surengtas šios rungties čempionatas, kad, šypsosi organizatoriai, geriau susivirškintų Joninių vaišės.

Jonų, Janinų ir kitų lankytojų kempinge laukiama šeštadienį, birželio 23 d., nuo 15 valandos. Įvairios šventinės pramogos prasidės nuo 17 valandos.

Neseniai, dar prieš vyksiančią šventę, buvo neįprastai papuošta kempingo aplinka. Iš įvairiaspalvių lempučių, įkraunamų saulės energija, išdėliotas Meškos žvaigždynas, kuris sutemus labai gražiai užsižiebia. „Čia pasistengė iš Olandijos, Amsterdamo, atvykęs mūsų bičiulis Mykolas, ketinantis Ukmergės rajone ir apsigyventi. Teatre jis dirbo garso ir šviesos režisieriumi. Savo iniciatyva ir savo lėšom padarė mums šį šviesų šou“, – dėkingas Kasparas.

O štai pačiame kempinge daug poilsiautojų šurmuliuoja ir įprastomis dienomis. Yra galimybė lauke per televizorių stebėti šiuo metu vykstantį futbolo čempionatą. Anot pašnekovo, žmonių ypač pamėgtas čia esantis pliažas prie upės.

Šį kempingą UAB „Ilarita“, kurios direktorius – Kasparo brolis Paulius, nuomojasi iš VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro. Pernai pradėję čia šeimininkauti, entuziastai tvarko patalpas, prižiūri aplinką, organizuoja renginius, kuria poilsiui ir pramogoms pritaikytas erdves. Šiuo metu baigiama įrengti nauja terasa, kuri, sako Kasparas, tiks ir kaip estrada koncertams.

Jis džiaugiasi, kad čia atvyksta ir įsikuria poilsiautojų su kemperiais. Sulaukiama ir svečių iš užsienio, norinčių paatostogauti šiame Ukmergės rajono krašte.

„Turistai labai aktyvūs – šiemet sezoną pradėjom gerokai anksčiau. Pernai tokiu metu buvo vien lietus, o šiemet orai leidžia džiaugtis gamta“, – sako pašnekovas. Užsiminė apie šią vasarą kempinge vyksiantį didelį festivalį, kurį organizuoja vilniečiai.

Brolių užmojai pasiūlyti ukmergiškiams naujovių susiję ir su kitomis jau įgyvendinamomis idėjomis. Akylesni praeiviai jau spėjo pastebėti Kauno gatvėje esančiame pastate, kuriame kadaise buvo restoranas „Rūsys“, vykstančius remonto darbus. Čia verslininkai kartu su keliais bendraminčiais nusprendė įkurti, kaip patys teigia, kiek kitokią maitinimo įstaigą.

Šalyje vis labiau populiarėjantys barai, kurį turėsim ir Ukmergėje, vadinami „gastropabais“. Nors kalbininkai ir neleidžia vartoti angliško žodžio „pabas“ ir jį verčia kaip „alinė, aludė, smuklė“, vadinamųjų „pub‘ų“ atmosfera nė iš tolo neprimena alumi aplaistytų bei smirdančių „skylių“, kurios įprastai ir yra aludės. Tokių barų, turinčių savo istoriją ir specifinę aurą, mada atėjusi būtent iš Anglijos.

„Griovimo darbai jau baigti. Išsibetonavom grindis, prasidės statybos. Norim kuo greičiau atsidaryti“, – planais dalijosi K. Ramonas.

Žinomos grupės „Rockmergė“ muzikantas prasitarė, kad baro veikla bus irgi susijusi su gyva muzika – čia bus organizuojama koncertų.

„Patalpas kol kas dar nuomosimės, tačiau ateityje norėtume patys būti šeimininkai. Tuo labiau kad pastatą renovuosim ir plėsimės“, – sakė jis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)