Savivaldybės ataskaitoje pastebėjo neatitikimų

Ponas Vytautas į „Ukmergės žinių“ redakciją užsuko nešinas leidiniu – Ukmergės rajono savivaldybės 2017 metų veiklos ataskaita.

Be įvairių duomenų ir faktų, joje pateikta informacija ir apie tai, kokie projektai įgyvendinti ir darbai nuveikti rajono seniūnijose.

Vyras juokavo gyvenantis „pusiau Žemaitkiemyje“, nes čia jam tenka būti labai dažnai. Tad ir vartydamas ataskaitą stabtelėjo ties informacija apie šią seniūniją. Ir štai, rodydamas kalbėjo jis, pastebėjęs, kad „kažkas čia ne taip“.

Parašyta, kad pernai miestelyje, Mokyklos ir Paežerės gatvėse, 240 m atkarpoje, buvo įrengtas apšvietimas. Tai ir užkliuvo akylam skaitytojui.

„Kaip čia gali būti? Juk tuos darbus daro dabar. Stulpelius tik šiemet įdėjo. Darė, darė, griovius pakasė – ir vėl nieko... Tai kodėl rašo, kad jau padaryta?“ – stebėjosi žmogus.

„Buvo skirti pinigai, bet darbų – jokių. Tai kur tie pinigai „nuplaukė“ – gal viskas nukelta į kitus metus?“ – domėjosi jis.

Pasirodo, minėtoje savivaldybės ataskaitoje „atsirado“ ne ta gatvė. Pasak Žemaitkiemio seniūnės Ritos Mikutienės, pernai apšvietimas buvo įrengtas Mokyklos ir Ežero gatvėse. Taigi pastaroji leidinyje ir turėjo būti įrašyta vietoje Paežerės – būtent šioje gatvėje dabar vyksta darbai.

„Yra Ežero gatvė, nuo jos, kur apšvietimas baigiasi, sukama į Paežerės gatvę. Buvo galimybė čia nuo anos gatvės „pratęsti“ apšvietimą pastačius keletą stulpų“, – sakė ji.

Kol kas pasirūpinta tik tuo, kad jie būtų pastatyti: „Buvo nupirkta elektros stulpų, lempų, laidų, tačiau lempos dar neprijungtos, nes laidai ne iki galo išvedžioti.“

Anot seniūnės, specialių lėšų tam biudžete nebuvo skirta: „Medžiagų nupirkom už porą tūkstančių eurų. Šių pinigų liko sutaupius elektros, nes pirkom ir keitėm įvairias naujas lempas. Elektros stulpus keisdavom – gal kur ir pašviesdavo mažiau.“

„Dabar patys savo jėgom vedam – tikimės, kad iki rudens bus baigta“, – pridūrė pašnekovė. Anot jos, painiavos sukėlusios „panašios“ gatvės veda link ežero, todėl taip ir pavadintos, o minėtoje atkarpoje pernai įrengtas apšvietimas sėkmingai veikia.

R. Mikutienė mano, kad klaida ataskaitoje galėjo įsivelti ir dėl kitų priežasčių. „Medžiagų Paežerės gatvės apšvietimui pirkimai buvo vykdomi metų pabaigoje. Nors darbai atliekami tik dabar, dokumentai įforminti dar pernai. Informacija apie planus Paežerės gatvėje jau buvo parašyta seniūnijos ataskaitoje, kurią teikėm savivaldybei“, – pasakojo ji.

Taigi, svarsto seniūnė, greičiausiai todėl būtent ši gatvė ir „papuolė“ į klausimų mūsų skaitytojui sukėlusį leidinį.

 

Apie klaidą informavęs pastabus skaitytojas pasidalijo ir nuotrauka, klausdamas: „Tai kur šioje gatvėje pernai įrengtas apšvietimas?“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų