Prezidentė D. Grybauskaitė aplankė skautų stovyklą ir bendravo su stovyklautojais. Roberto Dačkaus nuotr. Prezidentė D. Grybauskaitė aplankė skautų stovyklą ir bendravo su stovyklautojais. Roberto Dačkaus nuotr.

Rumšiškėse liepos 14–22 d. vykusioje tautinėje skautų stovykloje tarp kelių tūkstančių skautų iš viso pasaulio dalyvavo ir ukmergiškių. Paskutinę stovyklos dieną juos aplankė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Skautų slėnio“ ir Ukmergės jūrų skautų vadovas Jonas Dragūnas pasakojo, kad į Rumšiškes keliauta su visa turima įranga.

„Skautų slėnio“ tarptautiniai savanoriai, Ukmergės jūrų skautai ir jų tėvai į Rumšiškes nugabeno stovyklavimo inventorių, laivus ir kitą svarbią įrangą įkurti stovyklą. Organizuoti trys važiavimai, iš viso atgabenta net 30 laivų, valčių bei plaustų.

Tautinės skautų stovyklos Lietuvoje vyksta kas 5-erius metus, o šiais metais ji buvo ypatinga, nes švenčiamas Lietuvos skautų judėjimo šimtmetis.

Šioje stovykloje, pavadintoje „Laužų karta“, dalyvavo 27 Ukmergės jūrų skautai, 6 jų tėvai ir dar 9 „Skautų slėnio“ tarptautiniai savanoriai iš Rumunijos, Ukrainos, Čekijos, Olandijos ir Ispanijos.

Iš viso stovykloje dalyvavo 3300 skautų iš viso pasaulio, nemažai tarptautinių skautų grupių ir vadovų. Tarp jų – sausumos ir jūrų skautai iš 21 pasaulio valstybės: Egipto, Estijos, Prancūzijos, Belgijos, Amerikos, Australijos ir kitų šalių.

Jūrų skautų pastovyklėje gyveno 432 skautai, pastovyklės viršininko pareigas ėjo Ukmergės jūrų skautų „Šventosios“ tunto tuntininkas J. Dragūnas.

Tautinėje stovykloje buvo organizuota intensyvi skautų programa vaikams ir suaugusiems. Vadovai lankė paskaitas, dalyvavo susitikimuose su įdomiais žmonėmis.

Liepos 19 d. stovykloje lankėsi svečių iš Lietuvos ir užsienio, savo programas rodė šalies specialiosios tarnybos. Stovyklą aplankė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ukmergiškiai šalies vadovei pasakojo apie savo veiklas, Ukmergėje statomus laivus.

„Simboliška, kad šalies skautai šimto metų sukaktį mini kartu su Lietuvos valstybe. Per visus šiuos metus skautų judėjimas šalyje vaidino svarbų vaidmenį ugdant atsakingą jaunimą, skatinant pilietiškumą, savanorystę ir meilę tėvynei“, – sakė šalies vadovė.

Skautams ji padovanojo valstybės vėliavą ir palinkėjo, kad skautų gretos tik didėtų, o jų veikla uždegtų kuo daugiau jaunų žmonių. Vėliau apžiūrėjo stovyklavietę, bendravo su skautais, kartu dalyvavo jų veiklose.

2018 m. paskelbti Lietuvos skautų judėjimo metais. Šiuo metu visoje šalyje yra apie 6000 skautų ir veikia 10 skautiškų organizacijų. Skautai – didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje, jame veikia daugiau nei 30 milijonų skautų, jaunimo ir suaugusiųjų, 160-yje šalių ir vietovių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų