Spausdinti šį puslapį

Šventojoje paskendo moteris

Liepos 26 d., apie vidurdienį, nutiko skaudi nelaimė – Šventojoje nuskendo ukmergiškė.

Šis pranešimas gautas 12 val. 21 min.

Nelaimė nutiko Gruodžio 17-osios gatvėje, netoli pėsčiųjų tilto esančioje poilsiautojų pamėgtoje maudynių vietoje.

Čia iš Šventosios upės į pakrantę ištraukta paskendusi 69 metų moteris.

Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Liudininkų teigimu, moteris buvo atėjusi išsimaudyti.

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba informuoja, kad šiemet iki liepos 27 d. šalies ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė 92 nuskendusius žmones, iš jų – 3 vaikus. Pernai tuo pačiu metu jie buvo ištraukę 78 nuskendusius žmones, iš jų – 2 vaikus. Vien šių metų birželį ir liepą nuskendo 35 žmonės. Dažniausios skendimų priežastys – per didelis pasitikėjimas savo jėgomis ir neatsargus elgesys vandenyje. Žmonės į vandenį šoka įkaitę, kartais apsvaigę nuo alkoholio, neįvertina savo jėgų ir nuplaukia per toli.

Šiemet ugniagesiai gelbėtojai vandens telkiniuose išgelbėjo 38 žmones, iš jų – 2 vaikus, pernai tuo pačiu metu buvo išgelbėta 20 žmonių, iš jų – 2 vaikai.

Ugniagesiai gelbėtojai įspėja: būkite atsargūs prie vandens telkinių: nesimaudykite nežinomose, nuošaliose vietose. Nesimaudykite pavalgę ar apsvaigę nuo alkoholio. Nenerkite staiga į vandenį, jeigu ilgai buvote saulėkaitoje. Neplaukite per toli nuo kranto, ypač už plūdurų, nes pervertinę savo jėgas galite nebesugebėti parplaukti į krantą. Taip pat neplaukiokite ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių.

Draudžiama maudytis karjeruose, kanaluose, priešgaisriniuose rezervuaruose, kūdrose, kur nėra įrengta paplūdimių ir kur nebudi gelbėtojai. Neišdykaukite valtyje, nes valtis gali apvirsti. Prižiūrėkite savo vaikus, kad jie nebristų į vandenį vieni, be suaugusiųjų priežiūros. Pamatę skęstantį žmogų, kvieskite gelbėjimo tarnybas skubiuoju pagalbos telefonu 112.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)