Spausdinti šį puslapį

Jei turės leidimus, ženklo nenuims

Praėjusį penktadienį straipsnyje „Didžiausios problemos – dėl automobilių parkavimo“ rašėme apie rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijos posėdyje išnagrinėtus klausimus.

Tarp jų – klausimas dėl kelio ženklo „Rezervuota stovėjimo vieta“ pašalinimo ties Miškų gatvės 40 namu. Rašėme, kad esą aikštelė problemiška – nesudaryti jos planai, tad ir ženklas negalimas. Komisija pritarė, kad jis būtų nuimtas.

Tačiau į redakciją užsukusias minėto namo atstoves labai papiktino žodis „problemiška“. Jos tvirtino, kad aikštelė tvarkinga, tačiau pati savivaldybė kalta, kad ji nepažymėta plane.

Namo atstovė Irena Klimienė pasakojo, kad jų aikštelei yra sutvarkyti visi reikiami dokumentai. Gyventojai aikštelę prie namo savo lėšomis įsirengė dar 2009 metais. Iš karto pastatė ženklą „Rezervuota stovėjimo vieta“ ir gavo visus reikiamus leidimus, kurie galioja namo gyventojams.

Tačiau vėliau, pasak moters, klaidą padarė savivaldybės specialistai – jų aikštelės neįtraukė į 2014 metais sudarytą Ukmergės miesto daugiabučių gyvenamųjų kvartalų specialųjį planą.

Dėl to gyventojai kreipėsi į rajono merą, tarybą, administracijos direktorių. Prašė inicijuoti minėto plano pakeitimus. 2015 metų lapkritį gavo atsakymą, kuriame skelbiama, kad rajono savivaldybės administracija planuoja organizuoti šio ir gretimo namo gyventojų susirinkimą, kuriame aptars sklypų ribų ir mašinų stovėjimo aikštelių vietų klausimus. Tačiau, pasak namo atstovės, praėjo beveik treji metai, o susirinkimas taip ir nebuvo inicijuotas.

Namo atstovė tikina, kad ir į minėtą posėdį praėjusią savaitę, kuriame priimtas jiems nepalankus sprendimas, namo atstovai pakvietimo negavo.

Rajono savivaldybės viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus tai neigia ir sako, kad telefonu atstovei tikrai buvo pranešta apie posėdį, bet niekas iš gyventojų neatvyko.

Vedėjas aiškino, kad sprendimas pašalinti ženklą priimtas ne dėl aikštelės plano. Ženklą nutarta nuimti, nes niekas iš to namo nepateikė prašymų pratęsti specialiuosius leidimus, kurie privalomi norint statyti automobilį po ženklu „Rezervuota stovėjimo vieta“.

Jei leidimo nėra, šis ženklas tiesiog beprasmis – jis negalioja.

Pasak vedėjo, 2016 metais buvo patvirtinta tvarka, pagal kurią leidimai, kuriuos būtina turėti norint statyti automobilį ženklo „Rezervuota stovėjimo vieta“ zonoje, galioja tik vienus metus. Tad Miškų gatvės 40 namo leidimai seniai negalioja.

  1. Dutkus sakė, kad namo atstovės buvo atėjusios ir į rajono savivaldybę. Joms viskas išaiškinta ir sutarta, kad pateiks prašymą leidimams, o ženklas nebus nuimtas.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)