Spausdinti šį puslapį

Mokslo metų pradžia Ukmergėje nenukeliama

Kadangi šiemet Mokslo ir žinių diena – rugsėjo 1-oji – bus šeštadienį, tai mokslo metų ir ugdymo proceso pradžia nukeliama į artimiausią darbo dieną – rugsėjo 3-iąją.

Apie tai šią savaitę pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Tačiau savivaldybėms ir mokyklų vadovams palikta teisė  mokslo metų pradžios šventę rengti ir šeštadienį, rugsėjo 1-ąją.

Ukmergės rajono savivaldybė taip ir pasielgė – skelbia, kad mūsų rajono ir miesto mokyklos Mokslo ir žinių dienos šventei duris atvers rugsėjo 1-ąją, šeštadienį.

Rajono vaikų lopšeliai-darželiai, Ukmergės meno mokykla ir Sporto centras naujus mokslo metus pradės rugsėjo 3-iąją, pirmadienį.

Ministerija primena, kad šeštadienį darbuotojams taikomas apmokėjimas kaip poilsio dieną. Darbo kodeksas nustato, kad už darbą poilsio dieną, kuri nenustatyta pagal darbo (pamainos) grafiką, mokama ne mažiau kaip dvigubai.

Tačiau perkėlus Mokslo ir žinių dieną, nebetektų prasmės daugiau nei dešimtmetį galiojanti tvarka rugsėjo 1-ąją šalies parduotuvėse neprekiauti alkoholiniais gėrimais. Taip rodomas teigiamas pavyzdys jaunimui bei patiems moksleiviams – apribojamos galimybės įsigyti svaigalų.  

UŽ inf.

 

Nuotr. Šiemet galimybės įsigyti svaigalų bus apribotos šeštadienį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)