Spausdinti šį puslapį

Pirmiausia ragina kreiptis į gyvūnų globėjus

Katytę ugniagesiai perdavė į patikimas rankas... Ukmergės PGT archyvo nuotr. Katytę ugniagesiai perdavė į patikimas rankas... Ukmergės PGT archyvo nuotr.

Jei medyje net ir ilgą laiką kniaukia katė, žmonės raginami telefonu 112 geriau neskambinti. Pirmiausia reikėtų susisiekti su gyvūnų globėjais, kurie įvertins situaciją ir patys praneš gelbėtojams.

Ne visai įprasta gelbėjimo operacija, iškeliant iš beržo katę, praėjusį ketvirtadienį vyko Ukmergėje. Į ją skubėjo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai.

Apie įvykį pranešė Anykščių gatvėje, šalia daugiabučio, į bėdą papuolusį gyvūną pamatęs žmogus. Tiesa, pasak jo, numeriu 112 skambinti jam teko ne vieną kartą ir net ne kelias dienas iš eilės. Esą ugniagesiai atvyko tik po kelių dienų, kai apie įvykį jis papasakojo „Klajūno“ gyvūnų globėjams. Šie taip pat kvietė gelbėtojus ir patys atvyko į įvykio vietą.

Pasistačius didžiules kopėčias, ugniagesiams pavyko nukelti katę nuo beržo.

Karštyje be maisto ir vandens ji pratūnojo keturias dienas, tad buvo nuvežta veterinarams, kurie įvertintų jos sveikatos būklę.

Paaiškėjo, kad kelias dienas medyje pratupėjusi katytė – būsima mama, labai greitai ji atsives kačiukų.

Berže pavadinta katytė buvo nugabenta ir laikinai apgyvendinta „Klajūno“ gyvūnų prieglaudoje. 

Ką reikia žinoti gyventojams, pamačiusiems niekaip iš medžio negalinčią išlipti katę?

Bendrojo pagalbos centro atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė pabrėžė, kad katės įsilipa į medžius gana dažnai. Pagal priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nustatytas tvarkas, į tokius įvykius ugniagesiai gelbėtojai siunčiami tik gavus gyvūnų globos organizacijos prašymą. Todėl gyventojams pirmiausia reikėtų kreiptis į vietos gyvūnų globėjus.

Nuvykę į vietą jie įvertina, ar tikrai reikalinga ugniagesių gelbėtojų pagalba, ar galės jie privažiuoti prie medžio ir kitas aplinkybes.

Jei nusprendžia, kad tikrai pagalba būtina, patys ir kreipiasi skubios pagalbos numeriu 112.

Be to, gyvūnų globėjų dalyvavimas būtinas ir dėl to, kad būtų kam atiduoti išgelbėtą gyvūną, jei įvykio vietoje nebus jo savininko.

„Tam tikrais atvejais, kai naminio gyvūno gyvybei gresia akivaizdus pavojus – jis įkrito ir negali išlipti iš vandens telkinio, įstrigo ventiliacijos šachtoje – priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą galima kviesti ir be gyvūnų globos organizacijos tarpininkavimo. Tada Bendrojo pagalbos centro darbuotojai patys informuoja gyvūnų globėjų organizacijas“, – pažymėjo BPC atstovė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)