Spausdinti šį puslapį

Skolininkai turės reikalų su skolų išieškojimo įmone

Vietinės rinkliavos už atliekų tvarkymą mokesčio nesumokėjusių ukmergiškių sąrašai netrukus bus perduoti skolų išieškotojams. Vadinasi, skolininkams gali tekti ne tik susimokėti mokesčius, bet ir atsiskaityti su skolų išieškojimo įmone.

Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus Rinkliavų poskyrio vedėja Zita Morkūnienė sakė, kad įmonių skolomis skolų išieškotojai rūpinasi jau nuo seniau.

Vietinės rinkliavos už atliekų tvarkymą mokesčio nemokančių juridinių asmenų sąrašai skolų išieškojimo įmonei buvo perduoti jau nuo praėjusių metų.

Be to, pasak vedėjos, pastebėta, kad ir iš savivaldybės elektroniniu paštu sulaukę įspėjimo dauguma verslininkų nebedelsė ir už rinkliavą susimokėjo.

Tiems, kas to nedarė, teks mokėti du kartus – ir patį mokestį, ir skolų išieškotojams.

Pasak vedėjos, įmones elektroniniu paštu įspėti nėra labai sudėtinga, nes jų rekvizitai yra vieši, o ir išsiųsti elektroninį laišką nieko nekainuoja. Gal todėl juridinių asmenų skolininkų sąrašas šiemet nėra ilgas – per 60 įmonių.

Tuo tarpu gyventojams jokie įspėjimai papildomai siunčiami nebebus. Z. Morkūnienė primena, kad apie mokestį ir apie tai, kad skola gali būti išieškoma per skolų išieškotojus, gyventojai jau informuoti. Apie tai parašyta paštu išsiųstuose pranešimuose, kuriuose apskaičiuota mokesčio suma.

Skolų išieškotojams bus perduoti sąrašai tų gyventojų, kurie nesumokėjo mokesčių iki 2017m. gruodžio 31 d.

Skolininkų sąrašai šiuo metu tikslinami. Prie to prisideda ir seniūnai. Z. Morkūnienė sako, kad kol sąrašai nėra galutinai patikslinti, sunku pasakyti, koks bus galutinis skolininkų skaičius. Preliminariais duomenimis, dabar jų – apie 2 000.

Tikimasi, kad galutiniai duomenys skolų išieškojimo įmonei bus perduoti rudens pradžioje.

Savivaldybės sutartyje su skolų ieškotojais sutarta, kad įmonė dirba ne už fiksuotą mokestį, o už vadinamąjį „sėkmės procentą“, kurio dydis priklauso nuo išieškotos sumos.

Rajono savivaldybė iš viso pranešimus apie jiems apskaičiuotą vietinę rinkliavą yra išsiuntusi 27 000 mokėtojų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)