Spausdinti šį puslapį

Šimtai policijos rėmėjų susirinko į sąskrydį

Rugpjūčio 25-26 dienomis į Ukmergės rajone esantį Prezidento Antano Smetonos dvarą sugužėjo policijos rėmėjai iš visos Lietuvos.

Čia vyko pirmasis Lietuvos policijos rėmėjų sąskrydis.

Nepabūgę lietingų prognozių renginyje dalyvavo apie 300 policijai talkinančių savanorių bei kartu atvykusių bendruomenės pareigūnų. Pirmąjį policijos rėmėjų sąskrydį atidarytu paskebė bei visus jo dalyvius pasveikino Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris. Stiprybės ir sėkmės varžybose linkėjo Lietuvos policijos rėmėjų asociacijos prezidentas Sigitas Mecelica.

Susibūrę į komandas savanoriai dalyvavo įvairiausiose varžybose: traukė virvę, dėliojo puzlę, žaidė šaškėmis ir jenga. Komandų vadovai susirungė autosimuliatoriaus rungtyje, kur turėjo pademonstruoti savo vairavimo įgūdžius. Profesionaliausiai vairavo Vilniaus apskrities komandos vadovas. Iš Šiaulių apskrities organizuoto paslapčių kambario greičiausiai ištrūko Kauno apskrities komanda. Komandoms buvo surengtos dvi estafetės – Ukmergės ugniagesių ir medikų surengtos rungtys. Ugniagesių rungtyje dalyviai turėjo sujungti šlangas, bėgti, prasiveržti pro vartus ir vandes čiurkšle numušti taikinį. Greičiausi ir taikliausi šioje rungtyje buvo vilniečiai, antrą vietą iškovojo uteniškiai, trečiąją - panevėžiečiai. Medikai incenizavo eismo įvykį: estafetės metu reikėjo stabilizuoti lūžusią koją, atlikti dirbtinį kvėpavimą. Čia geriausiai sekėsi uteniškiams, antri buvo vilniečiai, o trečią vietą užėmė žemaitijos komanda. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad pirmąją vietą iškovojo policijos rėmėjų komanda iš Alytaus apskrities, antrąją - šiauliečiai, trečiąją – uteniškiai.

Veiklūs ir išmanūs savanoriai visus suorganizavo išbandyti pasagos mėtymo rungtį kartu atvažiavusiems, bet varžybose nedalyvavusiems policijos pareigūnams. Šios rungties nugalėtoju išrinktas Vilkaviškio rajono policijos komisariato viršininkas Edvardas Gruzdys.

O lietus lyg tyčia pylė tiek atidarymo, tiek apdovanijimų metu, tačiau pozityvia energija pulsuojančio renginio tai nesutrikdė. Visi buvo geranoriški ir draugiški, apsirūpinę skėčiais ir lietpalčiais. Apdovanojimų ceremonijos metu nugalėtojus sveikino Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas ir rajono policijos komisariato vadovas Saulius Kazlauskas. Visos komandos gavo atminimo dovanas.

Nuobodžiauti neteko niekam. Muziejaus darbuotoja Jurgita Gleiznytė vedė ekskursijas po Prezidento Antano Smetonos dvarą, o vakarop tik suaugusiems skirta paskaita apie viliojimo meną tarpukariyje sulaukė anšlago.

Muzika, šokiai ir pokalbiai, pasidalijimas patirtimi – visa tai užpildė vakarinį sąskrydžio laiką.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)