Spausdinti šį puslapį

Rugsėjo 1-oji – be alkoholio

Šį šeštadienį šalies parduotuvėse galioja draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Per rugsėjo 1-ąją – Mokslo ir žinių dieną – prekiauti svaigalais draudžiama jau 12 metų. Taip numatyta Alkoholio kontrolės įstatyme.

Šiemet rugsėjo 1 d. yra šeštadienis, todėl mokslo metų pradžią Švietimo ir mokslo ministerija rekomendavo perkelti į rugsėjo 3 d.

Tiesa, savivaldybėms palikta teisė šventės neperkėlinėti. Mūsų rajone buvo priimtas sprendimas taip ir pasielgti – pirmosios mokslo metų dienos nekiloti ir į mokyklas rinktis šeštadienį.

Tačiau daugelyje kitų savivaldybių naujų mokslo metų dieną nutarta į mokyklas rinktis pirmadienį, rugsėjo 3-iąją. Svaigalais parduotuvėse tada jau bus prekiaujama.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas atkreipia dėmesį, kad Alkoholio kontrolės įstatymo draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais rugsėjo 1 d. nenumato išimčių prekybai kitomis dienomis. Taip pat atkreipia dėmesį į prekybininkų socialinį atsakingumą ir rekomenduoja rugsėjo 3 d. nevykdyti prekybos alkoholiniais gėrimais.

Tik prekybos tinklas „Lidl“ nutarė šios rekomendacijos paisyti – paskelbė, kad ir rugsėjo 3 d. svaigalais neprekiaus.

Rugsėjo 1 d. draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, išskyrus viešojo maitinimo vietose, tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, taip pat neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiosiose prekybos vietose.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)