Spausdinti šį puslapį

Namuką perims ir nugriaus

Vietoje šio namuko planuojama įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Gedimino Nemunaičio nuotr. Vietoje šio namuko planuojama įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Turto bankas neseniai kreipėsi į savivaldybę informuodamas, kad neprieštarauja perduoti jai vieną miesto vaizdą darkantį statinį.

Kalba eina apie prie Ukmergės piliakalnio prilipusį nedidelį namuką.

Paupio gatvėje 8 numeriu pažymėtas namas jau bemaž dešimtmetį buvo kaip kokia rakštis – apleistas, bešeimininkis, neprižiūrimas.

Problema dar paryškėjo, įgyvendinus piliakalnio tvarkymo darbus, baigiant atnaujinti Paupio gatvę. Čia, kaip tikimasi, atvyks daugiau miesto panorama ir apšviestu piliakalniu pasigrožėti norinčių turistų.

Prieš kelis metus į šį medinuką guolius buvo susinešęs valkatėlis. Kelis kartus net gaisrą buvo sukėlęs. Paskui seniūnijos rūpesčiu langai ir durys buvo užkalti ir gaisrai liovėsi. Tačiau teisinių būdų, kaip  tinkamai prižiūrėti šį namuką, savivaldybei vis neatsirasdavo.

Nors tai nėra savivaldybės turtas, rajono vadovų sprendimu buvo atliktas jo turto vertinimas.

Valstybinė mokesčių inspekcija praėjusiais metais skelbė, kad minėto pastato savininkų imtasi ieškoti, reaguojant į Ukmergės rajono savivaldybės administracijos 2013 m. siųstą raštą, kuriame buvo nurodyti trys galbūt mirę namo savininkai, o tai trukdė turtą pripažinti bešeimininkiu. Teko ieškoti jo paveldėtojų. Tačiau, kaip dabar matyti, to padaryti taip ir nepavyko ir turtą perėmė valstybė. 

Gera žinia  savivaldybei – neseniai gautas Turto banko raštas „Dėl nekilnojamojo turto Ukmergėje, Paupio g. 8, perdavimo“, kuriame neprieštaraujama nekilnojamojo turto perdavimui.

Savivaldybė turės padengti su nekilnojamuoju turtu susijusius įsiskolinimus bei Turto banko patirtas administravimo ir kitas su jo eksploatavimu susijusias išlaidas.

Dabartiniais duomenimis, įsiskolinimai nėra dideli. Tai su turto registravimu susijusios išlaidos – 124,52 Eur.

Klausimas dėl sutikimo perimti šį nekilnojamąjį turtą bus svarstomas kitą savaitę vyksiančiame rajono tarybos posėdyje.

Neslepiama, kad ateityje planuojama namuką nugriauti, o sklype įrengti automobilių bei autobusų stovėjimo aikštelę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)