Spausdinti šį puslapį

„Renkamės sveikatą!“

Praeiviai rinkosi dykai dalijamas rudens gėrybes. Praeiviai rinkosi dykai dalijamas rudens gėrybes.

Ukmergės samariečiai praėjusią savaitę paskelbė gerumo dieną „Renkamės sveikatą!“ ir dalijosi pačių užaugintomis bei geradarių paaukotomis daržovėmis.

Lietuvos samariečių bendrijos Ukmergės skyriaus pirmininkė Jolita Stankaitienė pasakojo, kad ukmergiškiams buvo išdalyta apie 70 moliūgų, kelios dėžės cukinijų, morkų, burokėlių. Taip pat pačių rinktų ir užaugintų vaistažolių.

Šių gėrybių pasiimti buvo kviesti ne tik sunkiai besiverčiantys žmonės, o ir visi, kurie neturi galimybių užsiauginti daržovių, tačiau nori gyventi sveikai, vartoti daugiau natūralaus maisto.

Akcija vyko prie samariečių būstinės Klaipėdos gatvėje. Čia pat surengta ir pačių kurtų rankdarbių parodėlė.

J. Stankaitienė sako, kad žmonių reakcijos į dovanas buvo labai įvairios. Užsuko žmonių, pirmą kartą išgirdusių apie samariečius, buvo niekaip nesuprantančių, kaip daržoves galima tiesiog atiduoti, kiti jau žinojo apie akciją ir tikino gautas daržoves planuojantys nuvežti sunkiau besiverčiantiems pažįstamiems.

Organizacijos pirmininkė džiaugėsi, kad šiam, iš kelių dalių susidedančiam, sveikatinimo projektui lėšų skyrė rajono savivaldybė.

Taip pat įgyvendindami šį sumanymą ketina pristatyti ir degustuoti pagal senovinius receptus pagamintus patiekalus, viešinti jų receptus, surengti paskaitą bei kelionę. Pagal šį projektą rajono moksleiviams dovanotos maistui skirtos dėžutės.

Su miestelėnais rudens gėrybėmis pasidaliję samariečiai įžvelgia keleriopą šio projekto naudą. Ją vykdantiesiems – tai ir aktyvi užimtumo terapija, bendravimas, o daržovių valgytojams – nauda sveikatai. Be to, tai skatinimas žmones dalytis. Juk ne paslaptis, kad augintojai daržovių neretai užsiaugina per daug, o atiduoti ar nenori, ar tiesiog nedrįsta...

Ukmergės samariečiai šiuo metu vienija per 30 aktyvių ir daugiau kaip dvigubai tiek šiai organizacijai prijaučiančių savanorių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)