Spausdinti šį puslapį

Be balkonų liko tik laikinai

Renovacija – ne tik džiaugsmas, bet ir nepatogumai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Renovacija – ne tik džiaugsmas, bet ir nepatogumai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šiuo metu renovuojamo Jaunimo gatvės 42A devynaukščio namo gyventojai įsibaiminę: darbai dar nebaigti, o jie liko be... balkonų. Žmonės pasakoja girdėję, kad kol kas taip ir bus, nes esą yra kažkokių nesklandumų su vykdomais darbais. Gyventojams neramu, kaip bus, kada balkonai atsiras, negi šitaip reikės gyventi peržiem.

UAB Ukmergės butų ūkio Pastatų administravimo skyriaus vadovas Andrius Kalesnikas pasakojo, jog atliekant renovaciją balkonai buvo išgriauti. Tačiau viską sutvarkyti pavyko ne taip greitai kaip tikėtasi.

„Užtruko naujų balkonų gamyba, nes iš viso plotas, kurį reikia pagaminti, yra labai didelis – daugiau nei 500 kvadratinių metrų. Nauji balkonai šio mėnesio gale jau turi pradėti važiuoti“, – sakė pašnekovas.

Minėtas devynaukštis buvo pradėtas renovuoti liepą. „Jei viskas gerai, darbai turėtų būti baigti iki metų pabaigos, – teigė jis. – Stengiamės, kad būtų padaryta kuo greičiau, mūsų žmonės dirba ir šeštadieniais.“

Namo gyventojams tenka susitaikyti ir su daugiau nepatogumų – butuose dar nėra šilumos. „Atsiprašom gyventojų ir dėkojam už supratingumą, kad kantriai laukia šildymo, kurio dar nėra dėl darbų eigos. Liko kelios dienos, ir tada šildymą paleisim“, – aiškino A. Kalesnikas.

Vis dėlto, anot jo, žmonės nešąla, nes „namas apšiltintas 27 sluoksniais šildomosios medžiagos“.

Namo renovaciją atliekantis generalinis rangovas – UAB „Lankuva“ iš Panevėžio. Balkonus gamina subrangovas – kita įmonė. „Laiptinėje yra pakabinti visi kontaktai. Jei gyventojai turi kokių nors klausimų, gali kreiptis“, – sakė pašnekovas.

Jo teigimu, šio devynaukščio renovacija atsieis apie 360 tūkst. eurų.

Ukmergėje šiuo metu iš viso renovuojama 15 daugiabučių. Daugiausia – Užupyje. Tiesa, A. Kalesnikas neslepia, kad ne visi darbai sekasi sklandžiai, tačiau konkrečių trukdžių sakė nenorintis įvardyti.

Savo pastebėjimais apie atnaujintų pastatų išvaizdą dalijasi ir skaitytojai. Kai kurie pasakojo besilankantys kituose miestuose ir pastebintys, kad renovuoti namai greitai netenka savo grožio: dažai nuo išorinių sienų trupa, juoduoja, namai nebeatrodo tvarkingai. Pavyzdžiui, pasakojo vienas ukmergiškis, kad ir sostinėje galima pamatyti daug nebegražių visai neseniai, prieš kelerius metus, statytų daugiabučių. Teiravosi, ar taip nenutiks ir pas mus, mat teko girdėti, kad skubama renovuoti kuo daugiau, tačiau ne visada – kokybiškai.

„Tikrai stengiamės viso proceso metu kontroliuoti tokius dalykus, užtikrinti, kad medžiagos būtų aukštos kokybės. Parenkamas aukščiausios kokybės dekoras, spalvos, kurios neblunka. Tuo labiau kad ir medžiagos tobulėja, gerėja“, – tikino Butų ūkio Pastatų administravimo skyriaus vadovas.

Atsakė ir į skaitytojų klausimą apie tai, kodėl parenkamos būtent tokios atnaujinamų namų spalvos. Mat ne visos gyventojams priimtinos, kai kuriems atrodo, jog, pavyzdžiui, pilka, žalia ar geltona spalvos – netinkamos. „Spalvos parenkamos pagal rajono savivaldybės architekto nuomonę, tariantis su juo, – kokią jis mato viziją“, – sako pašnekovas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)