Spausdinti šį puslapį

Laimėjo pirmą vietą

Konkurso laureatė Uršulė su mokytoja J. Šlepetiene. Viktorijos Jazdauskienės nuotr. Konkurso laureatė Uršulė su mokytoja J. Šlepetiene. Viktorijos Jazdauskienės nuotr.

Baigėsi respublikinis vaikų ir jaunimo integruoto istorinio ir meninio ugdymo kūrybos darbų konkursas „Mes – Lietuva: mano krašto bendruomenės“. Tarp jo laureatų – ir ukmergiškė Uršulė Jankūnaitė, Antano Smetonos gimnazijos mokinė.

Lietuvos moksleivius dalyvauti konkurse pakvietė Valstybinis Vilniaus Gaono žydų muziejus ir Dailės mokytojų asociacija. Tikslas – paskatinti moksleivius, švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo 100-ąsias metines, atrasti ir įamžinti savo krašto ir jo daugiakultūrių bendruomenių istoriją, susipažinti su ja, iškiliomis asmenybėmis.

Pasirinkta technika (tapyba, grafika, koliažas, skulptūra, fotografija, instaliacija) reikėjo sukurti meninį darbą. Juos vertino ir išrinko geriausius garsūs menininkai, tarp kurių – Vilniuje gimęs, šiuo metu JAV gyvenantis dailininkas Samuelis Bakas, Raimondas Savickas, Kristina Norvilaitė, Ukmergės rajone gyvenantis fotomenininkas Arūnas Kulikauskas ir kiti.

Uršulė, kurios mokytoja Jolita Šlepetienė, konkursui pateikė darbą „Ukmergė, mikvos vieta“. 9–12 klasių mokinių grupėje ji laimėjo pirmą vietą.

Laureatų darbai eksponuojami Valstybiniame Vilniaus Gaono žydų muziejuje, o darbų autoriai ir jų pedagogai lapkričio 16-ąją, Tarptautinę tolerancijos dieną, buvo pakviesti į šio muziejaus Tolerancijos centrą. Čia buvo surengta šventė parodos dalyviams ir kūrėjams.

Baigiamajame konkurso „Mes – Lietuva: mano krašto bendruomenės“ renginyje vyko kūrybinės dirbtuvės, laureatų apdovanojimas, taip pat paminėtos S. Bako muziejaus atidarymo metinės. Dalyvavo grafikė K. Norvilaitė, staigmena visiems tapo vaizdo konferencija su pasaulyje žinomu menininku S. Baku, kuris pasveikino mokinius iš savo studijos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)