Spausdinti šį puslapį

Pamatė, kaip kepama duona

Gimnazistai apsilankė „Ukmergės duonoje“. Gimnazistai apsilankė „Ukmergės duonoje“.

Antano Smetonos gimnazijos 3A klasės moksleiviai per etninės kultūros dieną lankėsi įmonėje „Ukmergės duona“. Čia pamatė, kaip ruošiama kepti ir kepama duona.

Vyko gaminių degustacija, mokiniai ragavo skaniausius ir naujausius gaminius. Taip pat bendravo su direktore Eurika Maselskiene ir Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo, kuriam priklauso UAB „Ukmergės duona“, vadove Angele Andrikoniene.

Paklausti, ar reikėtų šią įmonę modernizuoti, mokiniai sutarė, jog moderni įranga ir inovacijos yra svarbu, tačiau be žmogaus prisilietimo duonos iškepti neįmanoma.

Mokiniai sužinojo, kad duonos tekstūra, spalva bei skonis priklauso nuo grūdų rūšies. Ruginė duona būna tamsesnė, o kvietinė ar miežinė – šviesesnė.

UAB „Ukmergės duona“ veikia nuo 1962 metų. Čia gaminama daugiau kaip 60 įvairių rūšių gaminių, kurie kepami iš Lietuvoje užaugintų ruginių ir kvietinių miltų.

Kepykla kepa apie 30 pavadinimų ruginę ir kvietinę duoną, 20 pavadinimų pyrago ir batono gaminius bei daugybę kitokių skanėstų. Apie 80 proc. duonos – tamsi, kepta su natūraliu ruginiu raugu.

Be to, duona gaminama be konservantų.

Produkcija prekiaujama firminėje įmonės parduotuvėje, rajono vartotojų kooperatyvo parduotuvėse, prekybos centruose.

 Kai kuriems bendrovės gaminiams yra suteikti tautinio paveldo sertifikatai, o 10 yra pelnę „Metų gaminio“ aukso medalius.

Apie šią moksleivių ekskursiją papasakojo gimnazistė Viktorija Sartanavičiūtė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)