Spausdinti šį puslapį

Per Naujuosius metus – smurto išpuoliai

Pasak Greitosios medicinos pagalbos skyriaus vedėjos Juditos Matonienės, Naujieji praėjo palyginti ramiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Pasak Greitosios medicinos pagalbos skyriaus vedėjos Juditos Matonienės, Naujieji praėjo palyginti ramiai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kai kuriose ukmergiškių šeimose senieji metai palydėti ir naujieji sutikti su trenksmu – smurto išpuoliais ir muštynėmis.

Gruodžio 31 d. apie 10 val. Deltuvos miestelyje namuose neblaivus 60 metų vyras konflikto metu metė medinę lazdą į savo sugyventinę, gulinčią lovoje. 65 metų moteriai vyras pataikė į koją. Sausio 1 d. moteris kreipėsi į Ukmergės ligoninės priėmimo skyrių, po apžiūros nustatyti dilbio dalių ir blauzdų sričių sumušimai.

Pirmąją metų dieną Taujėnų miestelyje 51 metų vyras per išgertuves  trenkė savo jaunesniam broliui. Atvykę greitosios medicininės pagalbos medikai nustatė skruostikaulio sumušimą.

19 val. namuose neblaivus 44 metų ukmergiškis trenkė per veidą 40 metų žmonai. Ligoninės priėmimo skyriuje jai nustatytas kaklo paviršinis sužalojimas, dilbio sumušimas.

Ir vyras, ir moteris įvykio metu buvo girtutėliai – vyrui nustatytas 2,22 prom., moteriai – 3,31 prom. girtumas.

Naujųjų metų naktį, apie 2.25 val., Ukmergėje, Deltuvos gatvėje, 19-metis sumušė savo 20-metį brolį. Ligoninėje vaikinui diagnozuoti lūpos, dešinio skruosto sumušimai ir ausies nubrozdinimas.

Dėl visų įvykių rajono policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Šventinėmis dienomis Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro Greitosios medicinos pagalbos skyriuje gauta pusšimtis įvairių pranešimų. Anot skyriaus vedėjos Juditos Matonienės, Naujųjų šventės „praėjo normaliai“, tačiau incidentų neišvengta.

Gruodžio 31-ąją sulaukta 23 iškvietimų. Jie, medikės teigimu, įprastiniai: dėl sveikatos sutrikimų, negalavimų, konstatuotos dvi mirtys namuose.

Tiesa, du asmenys, pas juos į namus atvykus medikams, pagalbos atsisakė. Tokie pranešimai, pasak pašnekovės, panašūs į melagingus iškvietimus, kurių būna nemažai. Tiesiog, anot jos, pasitaiko, kad greitąją pagalbą, išgirdę triukšmą, šauksmus, sužinoję apie incidentus, iškviečia kaimynai. Tačiau patys triukšmautojai, sulaukę pagalbos, neretai tikina, kad jos jiems nereikia.

Sausio 1-ąją į Greitosios medicinos pagalbos skyrių kreiptasi 30 kartų. Aštuonis sykius vykta į kaimo vietoves.

„Nebuvo kokių nors baisių ar išskirtinių įvykių. Mirčių nebūta, vieno asmens nerasta namie, trys atsisakė pagalbos, užregistruotos keturios traumos“, – pasakojo J. Matonienė.

Sako, kad alkoholis lemiamo vaidmens švenčių įvykiuose nevaidino, mat su svaigalais susijusių incidentų, kai prireikia medikų pagalbos, būna kasdien.

Sausio 1-ąją į kitos įstaigos – Ukmergės ligoninės – Priėmimo ir skubios pagalbos skyrių buvo atvežta keliolika žmonių. Priežastimis, dėl kurių jie pateko į gydymo įstaigą, nurodomi eiliniai įvykiai bei įvairūs susirgimai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)