Spausdinti šį puslapį

Pirmasis šių metų kūdikis – berniukas

Naujieji ukmergiškei Raimondai Šniuikienei atnešė dovaną – sūnų. Gedimino Nemunaičio nuotr. Naujieji ukmergiškei Raimondai Šniuikienei atnešė dovaną – sūnų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vos prasidėję nauji metai vienai ukmergiškių šeimai atnešė ypatingą dovaną. Ukmergės ligoninės Akušerijos skyriuje Naujųjų metų naktį gimė berniukas.

Sūnų pirmąją šių metų dieną pagimdė ukmergiškė Raimonda Šniuikienė. Pasaulį išvydęs „naujametinis“ ligoninės kūdikėlis – 55 centimetrų ūgio ir 4,2 kg svorio.

Naujagimio mama pasakojo, kad į pasaulį vaikelis atėjo tą dieną, kaip ir buvo planuota, – sausio 1-ąją. Jis gimė paryčiais, 4 valandą 24 minutės.

Pasak moters, sūnus kol kas neturi vardo. „Minčių yra, bet kol kas nė vienas vardas „nelimpa“, – šypsojosi ji. Namuose broliuko laukia ir vienuolikmetė sesutė.

„Šventinių“ naujagimių skyriuje buvo ir daugiau. Vienas kūdikis gimė gruodžio 31-ąją, o viena mama taip pat pagimdė gruodžio 30 dieną.

2018-aisiais Ukmergės ligoninės Akušerijos skyriuje iš viso gimė 239 kūdikiai. Lygiai tiek pat jų buvo ir 2017 metais. Pernai „derlingiausi“ buvo keli mėnesiai: balandį sulaukta 25, birželį – 28, gruodį – 26 vaikelių. Pastebima, kad mažiausiai jų gimsta lapkritį.

Medikų teigimu, daugiau gimsta berniukų. Tokia tendencija stebima ir visame pasaulyje.

Į Ukmergę gimdyti atvyksta moterų ne tik iš kaimyninių rajonų – Anykščių, Širvintų: sulaukiama ir gimdyvių iš Vilniaus. Moterys vertina čia teikiamas kokybiškas paslaugas, modernią Akušerijos skyriaus aplinką.

Be to, įstaiga atitinka naujagimiui palankios ligoninės reikalavimus ir turi tokios ligoninės vardą.

1991 m. Pasaulio sveikatos organizacija ir Jungtinių Tautų vaikų fondas (UNICEF) paskelbė Naujagimiui palankios ligoninės iniciatyvą. Jos tikslas buvo sutelkti pastangas, kad visose pasaulio ligoninėse būtų taikomos praktikos, kurios saugotų, skatintų ir palaikytų žindymą.

Ukmergės ligoninėje, kaip ir kai kuriose kitose šalies įstaigose, kūdikių susilaukusios mamos skatinamos žindyti pačios, nenaudoti jokių mišinukų, žindukų.


Huggies elite soft

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)