Tvorų kodus turėtų žinoti ir ugniagesiai

Nuotr. Rakinami vartai Ukmergės daugiabučio kieme, J. Basanavičiaus gatvėje. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nuotr. Rakinami vartai Ukmergės daugiabučio kieme, J. Basanavičiaus gatvėje. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ugniagesiai pastebi, kad vis daugiau ne tik privačių, bet ir daugiabučių namų gyventojai įvažiavimą į savo kiemą užtveria.

Tačiau verta atminti, kad tokiu atveju apie tai reikėtų informuoti specialiąsias tarnybas.  Antraip nelaimės atveju patekti į kiemą bus sudėtinga.

Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba skelbia renkanti duomenis apie mieste ar rajone prie daugiabučių namų ar kitur įrengtus vartus ar pakeliamas užkardas. Kas tokias turi, tarnyba siūlo pranešti įvažiavimo į teritoriją duomenis, kad esant reikalui ugniagesiai galėtų patys nedelsdami atidaryti vartus.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas pasakojo, kad mūsų mieste daugiabučių kiemuose, jo žiniomis, kol kas yra viena užkarda ir vieni vartai. Galbūt yra ir daugiau, tad ragina gyventojus apie tai informuoti tel. 8 656 67569.

Pasak D. Vyšniausko, po to, kai jų tarnybos feisbuko paskyroje paviešino nuotrauką su vartais J. Basanavičiaus gatvėje, iš karto atsiliepė namo gyventojai, informavo, kaip vartai atidaromi. Į vietą nuvykę ugniagesiai patys apžiūrėjo, įsitikino, iš kurios pusės, kaip jie atsidaro. Viršininko teigimu, tokios detalės yra labai svarbios. Juk kilus nelaimei brangi yra kiekviena sekundė.

Pasakojo ir apie kitas kliūtis pastaruoju metu vis dažniau atsirandančias tam, kad gyventojai jaustųsi saugesni. Deja, gaisro metu tas saugumas atsisuktų prieš pačius apsaugas įrengusius žmones. Vienas tokių barjerų – daugiabučių laiptinių durų kodai.

„Mechaniniai kodai atidaromi nesunkiai, tačiau skaitmeniniai – sudėtingesni“, – sakė vadovas. Pasak jo, apie gaisrą daugiabutyje bendruoju pagalbos telefonu pranešusio asmens visada prašoma nurodyti laiptinės kodą. Tiesa, būta ir taip, kad ugniagesiams tenka atvykus barbenti į butų langus, prašant įleisti į laiptinę.

„Visų namų laiptinių kodų tikrai neturime. Tai opus klausimas“, – sakė pašnekovas.

Bėdų, kaip pasiekti degantį statinį, pasitaiko ir privačiuose valdose – sodų bendrijų sklypuose. Tiesa, ne dėl užkardų – jie mūsų soduose dar nėra paplitę – tačiau dėl siaurų gatvių.

Jei vis dėlto ugniagesių technikai kliūtimi, vykstant į gaisrą, tampa užtvaras? Pasirodo, vienas iš būdų patekti į objektą yra specialus pjūklas.

Tikina, kad bet kokiu atveju objektą pasieks, tačiau kiekviena kliūtis kainuoja svarbiausią, kas yra jų darbe, – laiką.

D. Vyšniauskas pastebi, kad įvairių kliūčių neretai prisigalvoja garažų savininkai – atsitverdami įvažiavimus prismaigsto kuoliukų ar akmenų.

„Gyventojai, kurie prie namų įsirengia užtvarus, rizikuoja, kad nelaimės atveju specialiosios tarnybos iki jų atvyks vėliau“, – įspėja viršininkas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų