Spausdinti šį puslapį

Sumaniausios idėjos – ir iš Ukmergės rajono

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo sumaniausius akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ idėjų iniciatorius. Prezidento kanceliarijos nuotr./Robertas Dačkus Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo sumaniausius akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ idėjų iniciatorius. Prezidento kanceliarijos nuotr./Robertas Dačkus

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė pasveikino originaliausių idėjų, kaip įdomiai švęsti Vasario 16-ąją, autorius bei juos apdovanojo. Tarp tokių iniciatyvų – ir įgyvendintosios mūsų rajone.

Prezidentės įvertinta iniciatyva – „Vėliavos šilkas plazda vėjyje“. Jos organizatoriai – Rimvydas Povilaitis, Dalia Braidokaitė, Stasys Lencevičius, Svajūnas Stanislauskas, vieta – Liaušiai, Liaušiai–Pilionys, aikštelė prie Pilionių ežero.

„Lietuvos geocachingo bendruomenė vasario 16 d. 12 val. Lietuvos valstybės atkūrimo 101-ąsias metines paminės Liaušių kaime prie Jono Basanavičiaus paminklo. Mūsų renginys „Vėliavos šilkas plazda vėjyje“ yra tęstinis projektas. Pernai su didele grupe bendražygių automobiliais apkeliavome visą Lietuvą. Šiemet atvažiuojame pas jus norėdami pasidžiaugti nedidele, bet darbščia bendruomene ir jos darbais. Sustosime visi kartu prie J. Basanavičiaus paminklo, susitelksime, susibursime ir vėliavų šilkui plazdant vėjyje sugiedosime tautinę giesmę!“ – dar prieš šventę kvietė R. Povilaitis.

„Geocaching“ – tai angliškas žaidimo pavadinimas, kilęs iš tarptautinio žodžio „geo“ (žymintis sąsają su Žeme, geografija) ir angliško žodžio „cache“ – slėptuvė. Lietuvių kalboje atitikmens šiam žodžiui, teigia žaidimo entuziastai, nėra, mūsų kraštuose šis užsiėmimas vadinamas tiesiog „lobiavimu“.

Renginyje dalyvavo minėta žaidimo bendruomenė su draugais, Liaušių kaimo bendruomenė, svečių iš Latvijos. Iš anksto čempionatui užsiregistravusios komandos gavo 15-os slėptuvių koordinates ir su GPS įrenginiais ieškojo iš anksto paslėptų konteinerių su užduotimis. Jas išsprendę turėjo rasti simbolinę 16-ąją slėptuvę.

Trečiadienį Prezidentė D. Grybauskaitė pasveikino ir už originalumą, pilietiškumą, gebėjimą sutelkti bei meilės Tėvynei puoselėjimą Lietuvos valstybės vėliavomis apdovanojo sumaniausius akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ idėjų iniciatorius.

„Svarbu, kad visi jūsų sumanymai kyla iš širdies, uždega meilės Tėvynei liepsną ir perduoda kitiems – nuo mažiausių iki vyriausių, kad ji išliktų visiems laikams“, – sakė šalies vadovė.

Septintą kartą vykusios akcijos metu sulaukta daug kūrybingų idėjų, kuriomis ir buvo paminėtos 101-osios valstybės atkūrimo metinės. Prezidento rūmuose vykusioje ceremonijoje pasidalyta ryškiausiomis ir nuoširdžiausiomis šventės akimirkomis. Išskirtinė Prezidentės dovana – Trispalvė, nepriklausomos Lietuvos ir jos žmonių simbolis, – įteikta kompanijai „Hostinger“ už 101 žodžio sveikinimą Lietuvai, kuriame užsieniečiai pirmą kartą prakalbo lietuvių kalba.

Dovana įteikta ir Utenos priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai už šventės dieną po pratybų iš užšalusio ežero ledo išpjautą pusę tonos sveriančią širdį, skirtą Lietuvai. Už išradingas bei sveikuoliškas idėjas apdovanoti šventinių ir masinių ruonių maudynių Radviliškyje, žaidimo Ukmergės rajone, linksmos šventės Anykščių baseine organizatoriai.

Prezidentūros interneto svetainėje buvo užsiregistravę ir daugiau ukmergiškių: savo iniciatyvas pristatė vaikų lopšeliai-darželiai „Žiogelis“ ir „Nykštukas“, sveikatingumo studija „Balansas“, Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras, Ukmergės r. jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)